Ztracené květiny Alice Hartové přehled

Ztracené květiny Alice Hartové https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422119/bmid_ztracene-kvetiny-alice-hartove-yQh-422119.jpg 4 216 216

Příběh lásky, ztráty, zrady a očistné síly, který se odehrává v mytické krajině střední Austrálie. Devítiletá Alice žije v izolovaném domě u moře a matčiny čarokrásné květiny a jejich skryté poselství ji chrání před temnými náladami otce. Když však Alicin život navždy poznamená rodinná tragédie, bere si dívku pod svá křídla babička, o které neměla do té doby ani tušení. Na babiččině květinové farmě má každá rostlina svůj význam a pro Alicino ztracené a zlomené srdce se květomluva stává způsobem, jak vyjádřit slovy nevyjádřitelné. Jak Alice dospívá, odkrývá postupně rodinná tajemství, odhaluje velkou zradu a poznává pravý charakter muže, kterého miluje. Pochopí, že jsou příběhy, které nelze sdělit ani pomocí květin. Pokud chce opravdu získat svobodu, po které touží, musí najít odvahu čelit tomu nejsilnějšímu příběhu, který zná. Svému vlastnímu.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

The Lost Flowers of Alice Hart , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracené květiny Alice Hartové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (71)

sona8864
08.04.2024 4 z 5

Zaujímavé. Mám rada kvety a občas aj romantické príbehy. Tu to až také sladké nebolo, domáce násilie a jeho následky bolo opísané verne. Bonus k tomu bol veľmi pekný opis Austrálie, vrátane autorských licencií, ktoré vyzneli veľmi dôveryhodne. Kvetinové ilustrácie a názvy kvetín, boli reálne, overila som si.
A na rozdiel od seriálového spracovania, nebola do deja zakomponovaná žiadna "povinná jazda"...Stojí za prečítanie aj pozretie, jedno v akom slede.

Jana-Marie
31.03.2024 3 z 5

Zajímavá kniha, začátek se mi nečetl moc dobře a chtěla jsem odložit. Nakonec jsem se překonala, ale mám z knihy trochu smíšené pocity - nebylo to úplně pohodové čtení a ani nic, co by mě nějak hodně obohatilo. Nicméně - kniha je určitě originální a jedna z těch, na které nezapomenete.


Niu
05.02.2024 5 z 5

(SPOILER) Tahle kniha se rozhodně neztratí. Je mi líto, že je hodnocena takto málo. V loňském roce jsem četla knihu Kde zpívají raci, kterou jsem si zařadila do nejhorších knih roku 2023 (to jako fakt). Tato kniha je vším, co jsem od knihy Kde zpívají raci očekávala. Příroda, květiny, osudy postavy, co mají hlavu a patu. Toto je šperk. Tolik neopětované lásky, tolik smutku, bolesti i tolik naděje. Líbily se mi všechny linky, ale musím se přiznat, že jsem byla trošku zklamaná, když jsme opustili Alicino dětství a vrhli se dál. Ale nakonec i její život v parku byl hodně obohacující. Zajímavé. Už podruhé, co se mi do ruky dostala kniha (a její části) v době, kdy jsem to potřebovala jako nezaujatý člověk vidět/slyšet. Mrzela mě linka s Oggim, to mi bylo neskutečně líto. Ale věřím, že s panem Mechem to nakonec dobře dopadlo. Doporučuji a už teď vím, že tohle bude kniha roku 2024.
Plus: Nádherná obálka, která vypadá identicky i pod přebalem.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (45. týden)

03.11.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracené květiny Alice Hartové v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených276x
ve Čtenářské výzvě85x
v Doporučených21x
v Knihotéce149x
v Chystám se číst216x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech4x