Ztracení lovci přehled

Ztracení lovci https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267927/mid_ztraceni-lovci-267927.jpeg 4 19 19

Amerického spisovatele Josepha Alexandra Altshelera znají naši čtenáři jako autora dobrodružných románů Strážci pralesa, Poslední náčelník a Zlato Apačů. Také ve Ztracených lovcích píše Altsheler o statečných mužích, kteří bojovali s drsnou severoamerickou přírodou o holý život, o budoucnost svých rodin. Tento dramatický příběh je však též oslavou přátelství bílého chlapce Willyho Clarca s družinou Siouxů, vedených statečným Rokou. Willy projde tvrdou školou lesní divočiny a zůstane v paměti čtenáře jako symbol čestného, poctivého a odvážného průkopníka civilizace a pokroku. (anotace na přední straně přebalu sešitu, 3. vydání, rok 1989)... celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

The Lost Hunters , 1918


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ztracení lovci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Terror
16.05.2023 3 z 5

Indiánská odysea, během které na partu lovců postupně zaútočí snad všechno, co má zuby, drápy a dokonce křídla. Jen ti severoameričtí krtci nějak zaspali. Autor připisuje zvířatům ryze lidské vlastnosti, jako je lstivost, krutost a vychytralost. Nesmysl. Bajky mám sice rád, ale v trošku odlišném podání. Nejvíc mě pobavil kouzelný revolver za pasem hlavního hrdiny. Asi do poloviny románu Vaditaka tvrdohlavě používá luk a šípy, dokonce i na medvěda ohrožujícího jeho přítele. A najednou si na pistolku vzpomene při útoku kuguára. Následuje naprosto nepochopitelná pasáž, kdy Vaditaka stojí tváří v tvář hrozivému vůdci vlčí smečky, který mu zabraňuje vylézt ze skalnatého údolí. Než natáhne luk, vlk zaleze. Hrdina schová luk, popoleze a objeví se znovu vlk. Než našponuje luk, vlk je zase pryč. A tak pořád dokola, až chudák musí slézt zpět do údolí, protože zákeřná bestie ho přes okraj nepustí. Oč jednodušší by bylo udělat prásk, že? No nic. Jde o román pro mládež, plný dobrodružství, napínavých scén a místy i humoru, který však víceméně zapadá do schematické rovnice brakových westernů.

Luigi1
09.09.2022 3 z 5

No nic moc.


Turlogh
12.09.2020 4 z 5

Další dobrodružná kniha od J. Altshellera. Vyprávění o statečném Vaditakovi, bílém chlapci, který se stal členem kmene Siouxů - Dakotů a spolu s devíti dalšími mladými indiánskými bojovníky byl vyslán na výpravu objevení nových lovišť kmene. Zažije proto mnohá dobrodružství a boje v divočině. Příběh by byl velmi dobrý, pouze mě trošku deptaly nesmysly, které spisovatel vložil do děje. Např. že vlk, medvěd, puma a další dravci jsou přátelé a spojí se proti člověku. Těžká utopie a blábol. Proto dávám jen čtyři hvězdy hodnocení za jinak výborný příběh, vhodný ale spíše pro děti. Howgh.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ztracení lovci v seznamech

v Přečtených22x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x