Dokonalé městečko

recenze

Dokonalé městečko (2024) 3 z 5 / Kate3003
Dokonalé městečko

Dokonalé městečko je pro mě již druhou knihou od Kateřiny Karolové. Při čtení se mi opět potvrdilo, že autorka má velmi příjemný styl psaní, který mi sedí a díky krátkým kapitolám se kniha čte skoro sama. Velmi zajímavý byl i motiv knihy, kde je do Česka zasazeno „dokonalé“ městečko ve stylu Stepfordských paniček nebo To nic, drahá.
V příběhu se prolínají dvě časové linie, které nám postupně odhalují jak život v městečku, tak situaci která do něj hlavní hrdinku přivedla. V částech ze současnosti jsem občas postrádala souvislosti, ale na druhou stranu v některých případech tyto chybějící informace dávaly dost velký prostor fantazii čtenáře.
Některé narážky v příběhu mohly být trochu více dotažené a neuškodilo by více informací, ale na to má kniha poměrně malý rozsah. Takže to bude jedna z mála kde bych spíše strany přidávala něž ubírala.
Hlavní hrdinka byla velmi dobře vykreslena a autorce se jejím prostřednictvím povedlo na čtenáře převést pocity, které sama prožívala. Ráda bych se dozvěděla více i o jiných postavách, které v knize vystupují.
Zakončení příběhu mi dalo více otázek než odpovědí což mě na jednu stranu asi trochu mrzí. Už u předchozí knihy byl konec částečně otevřený, ale tady mi přijde jako kdyby mi pár stránek chybělo. V tomhle se budu opakovat, ale opravdu bych ocenila pár stran navíc.
Pokud, ale máte rádi příběhy kde věci nejsou takové jak se na první pohled zdají a zaujal vás námět „dokonalého“ městečka mohu vám knihu doporučit. Opravdu se velmi dobře čte a za jedno odpoledne máte přečteno.

Za poskytnutí RC k recenzi velmi děkuji Albatrosmedia.


Dokonalé městečko Dokonalé městečko Kateřina Karolová

Dokonalí obyvatelé. Dokonalý horor. Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář