Dokonalé městečko

Dokonalé městečko https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/530377/bmid_dokonale-mestecko-65a7b53db34ad.jpg 4 96 32

Dokonalí obyvatelé. Dokonalý horor. Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu a dodržet pár zvláštních pravidel. A pak už je k dispozici vše, co si jen člověk může přát. Kdo by odolal? Po příjezdu na místo se však objeví řada znepokojivých událostí. Pod maskou dokonalosti a zářivých úsměvů se skrývá podivné tajemství. A odhalit celou pravdu se nevyplácí.... celý text

Přidat komentář

marceltietze
dnes 4 z 5

...příběh by si zajisté zasloužil větší rozsah a propracovanější zakončení...přesto všechno mě kniha neustále, kapitolu od kapitoly, překvapovala...spisovatelka postupně odkrývala celý děj a mě to prostě...dokonale sedělo...

katallinka
včera 4 z 5

Kniha se skvěle četla díky krátkým kapitolám a celkově ten nápad byl geniální. Bohužel konec byl příliš zrychlený a po dočtení mi zůstala hromada otázek. Brala bych druhý díl, abych se dozvěděla více o dokonalém městečku a celkově se dozvěděla více o postavách.


schvomis
předevčírem 4 z 5

Četla jsem od Karolové Jiné místo, Odbočka v lesích i Zítřek ti nikdo neslíbil.
Kniha je stejně jako ostatní díla autorky velmi poutavá a čtivá.
Ale musím ubrat hvězdu za ten závěr. Žádná z knih nedopadla dle mých představ a tady je závěr vcelku useknutý. Asi to byl záměr. Ale i tak bych uvítala více informací k rozuzlení příběhu..

lapagerie
24.04.2024 4 z 5

Poslouchala jsem jako audioknihu a myslím, že tahle knížka se autorce opravdu povedla. Zpočátku to vypadá jako varianta na Stepfordské paničky, ale když se dozvíme Emino tajemství, začne to být zajímavé.
Ubírám ale hvězdičku za konec, byl zbytečně uspěchaný, nejasný, nepropracovaný, jako by autorka nevěděla, co s ním. Hodně věcí zůstalo nevyjasněných. To je dost škoda.

janulka1310
23.04.2024 3 z 5

Knihu jsem přečetla na základě doporučení v lit. klubu, sama bych si ji asi nevybrala. Mile mě překvapilo, jak byla kniha čtivá, se zajímavým tématem. Ale bylo tam pár věcí, které mi prostě nesedly. Hlavní postava mi byla dost nesympatická a to zejména svou nečinností (trochu mi to připomínalo Kafkův Proces). V ostatních postavách jsem se nestihla ani pořádně zorientovat a už byl konec...a vlastně ani pořádně nevím, jak to skončilo. Je to škoda, ten závěr by mohl být více rozpracovaný, bylo to zajímavé, mělo to potenciál na delší román.

AnnaKreon
22.04.2024 4 z 5

Už nějakou chvilku jsem sledovala ohlasy čtenářů na knihy české autorky Kateřiny Karolové, až jsem neodolala a koupila jsem si Jiné místo. To jsem však zatím nečetla a místo toho jsem zkusila Dokonalé městečko, protože anotace popisující naprosto perfektní město, kde ale určitě není vše, jak na první pohled vypadá, mě donutila si ji přečíst. Tyhle záhady totiž mám moc ráda.

Hlavní hrdince Emě se naskytne příležitost bydlet v městečku, které je vytvořené jen pro hrstku vyvolených. Každý ale musí dodržet určitá pravidla, projít výběrovým řízením a podepsat smlouvu. Po příjezdu se ale objeví řada znepokojivých událostí a pod maskou dokonalosti se skrývá tajemství, které není dobré zkoušet odhalit.

Začíst se do knihy nebylo nijak těžké, jelikož autorka píše velmi jednoduše ale opravdu poutavě a konec každé kapitoly mě nutil pokračovat v knize dál a dál. Navíc mě hnala i touha vědět, co se to ve městě, sakra, děje. Jde o pomerně krátký příběh, u kterého jsem ale na konci chtěla, aby měl ještě pár stránek. Po dočtení jsem totiž zůstala sedět a hlavou mi běželo tolik otázek, na které jsem nedostala odpověď. Možná je to dobře, možná ne…

Nicméně, pokud máte náladu na něco krátkého a oddechovějšího, ale i přesto trochu napínavého, určitě mohu knihu doporučit. Autorce před touto knihou vyšly další čtyři knihy a já se do dalších určitě ráda pustím.

4/5

Za zaslání knihy v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Albatros.

DK197
22.04.2024 3 z 5

E-KNIHA: Tohle je kniha, kvůli které jsem hodnocení autorčína díla ZÍTŘEK TI NIKDO NESLÍBIL stáhla na dvě hvězdičky místo tří. Důvod je naprosto jednoduchý. Celá tahle kniha mě totiž neskutečně bavila téměř až do konce. Ačkoli o něco méně než ODBOČKA V LESÍCH, takže se mé předběžné hodnocení drželo na čtyřech hvězdičkách. Jenže pak přišel ten nesmyslně urychlený a zpackaný závěr a já to musela minimálně o jednu stáhnout. Čtyři jsem nechat nemohla. Protože bych nejradši vzala knihu, poklepala autorce na rameno a řekla: hele, celý je to super. Jsem s knihou moc spokojená - má to zajímavou zápletku, dobrý tempo... Ale tady ti vracím ty poslední cca čtyři kapitoly. Ty prosím tě někde spal a napiš závěr celý znovu. Klidně tam těch kapitol napiš víc, je mi to jedno. Ale takhle to nechat nemůžeš. ... Jenomže tohle pochopitelně udělat nemůžu, kniha už je na světě a ten závěr je opravdu strašný. Vlastně si ani nejsem jistá, jestli jsem ho pochopila. A je to obrovská škoda, protože sráží jinak dobře napsanou knihu. Nechávám tedy za tři. ZÍTŘEK TI NIKDO NESLÍBIL oproti této knize až tak dobře napsaný nebyl. Měl nápad i atmosféru, ale spoustu nešvarů. Takže jsem k němu přestala být benevolentní a stáhla hodnocení na dvě. ... Zvláštní na tom je, že ačkoliv mají dvě ze tří autorčiných knih, co jsem zatím četla, nízké nebo průměrné hodnocení, pořád mě baví autorčin styl. Čte se to rychle, hezky a má to nápad i atmosféru. Ještě to není dokonalé psaní. Možná nikdy nebude. Ale já hodlám dál číst její knihy. Ten potenciál tam furt je. A ODBOČKA V LESÍCH byla dokonalá.

Knižní střípky
15.04.2024 3 z 5

Musím tentokráte s politováním říci, že mi asi sedí spíše autorčiny kousky, kde máme trošku toho mysteriózna...

Nicméně opět to bylo čtivé, sfouknete to raz dva, protože budete chtít vědět, co divného se tam přesně děje, jestli jsou vaše tipy správné či jste vedle jak ta jedle.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

Tereza137
15.04.2024 2 z 5

Předešlé knihy této autorky jsem si velmi užívala, takže mě mrzí, že teď musím psát negativní recenzi. Věřím však, že není vše ztraceno, a pokud se autorka bude držet svého dřívějšího stylu (lesy, tajemno, napětí), tak nás určitě čekají další skvělé knihy. Každý může občas udělat chybu, no ne?

Začátek pro mě byl hodně náročný, jelikož jsem měla problém se začíst, trochu jsem se ztrácela a moc nevěděla, kam vlastně autorka míří.

Podle mě největší problém byl ten, že kniha byla krátká. Kdyby byla třeba o 100 stránek delší, tak bych se vůbec nezlobila. U těchto témat mám ráda detailnější a psychologičtější příběh, který se bude točit kolem všech postav a hlavně kolem samotného městečka.

Kdybych věděla více o sousedech nebo o samotném městečku, pravidlech a těchto tématech, bylo by to rozhodně lepší.

To samé platí o konci - useknutý, nedotažený a hlavně mi tam chybělo nějaké hlubší vysvětlení.

lalela
10.04.2024 5 z 5

A mě se knížka líbila...v každé kapitole nějaké překvápko. Jinak nápad na knížku bezvadný, i když mi to trochu připomínalo stepfordské paničky.

mysterygirl
10.04.2024 3 z 5

Myšlenka dobrá, jen tak nějak nedotažený ,nepropracovaný

Kristulda
08.04.2024 3 z 5

Já ani nevím jak to hodnotit.
Knížku jsme měli přečíst v rámci Čtenářského spolku.
Na začátku mi dělalo dost problém se vůbec začíst, myslela jsem, že to ani číst nebudu.
Vydržela jsem a četla, kolem 50 strany mě to zaujalo, říkám si to může být fakt zajímavý a buch konec.
Přijde mi ta knížka useknutá a nedotažená, chybí tam vysvětlení jak městečko fungovalo dle jakých pravidel. Co každý obyvatel měl splňovat atd. Knížka by potřebovala víc stran, takhle mi to přijde celé useknuté, nedokončené, jako by část knihy chyběla.

Gabetka
02.04.2024 4 z 5

Jako u každé zatím přečtené knihy této autorky, jsem si na konci pomyslela pouze: "no, to si snad děláš srandu"...
Autorka umí psát skvěle, trefně a úderně. Vůbec by mi nevadil větší rozsah, ale je možné, že by pak kniha nebyla tak dobrá. Takže budu čekat na další autorský počin.
Jednou bych chtěla s autorkou posedět a ty závěry s ní probrat :-)

Ondra_P
29.03.2024 3 z 5

Jak už je tu několikrát zmíněno, kniha by si zasloužil více stran, rozvinutější příběh a lépe uchopený závěr. I tak knihu hodnotím spíše kladně

annettka1098
28.03.2024 4 z 5

Prvních 80 stran knihy mi přišlo hodně zvláštních a absolutně jsem nechápa, proč to Ema dělá. Ovšem pak se začalo jednání Emy objasňovat a nedokázala jsem knihu odložit. Hodně mi to připomínalo knihy Stepfordské paničky od Ira Levina nebo Terapii od B. A. Paris (v tomto připadě bez protivné Alice). Autorka ve svém doslovu na obě knihy odkazuje a já jsem celý její příběh chápala jako takovou poctu právě Stepforským paničkám.

Kniha má velmi krátké kapitoly, takže děj plyne opravdu rychle. Nicméně velmi mě mrzelo, že celý příběh není více rozpracovaný. Nebyly vysvětleny ani zodpovězeny všechny otázky a vedlejší linky. Celý konec byl velmi uspěchaný a já bych mu klidně ještě dalších 100 stran dopřála.

OMBeautifulLife
28.03.2024 2 z 5

Zápletka s městem, kde žijí jen dokonalí lidé, už tu několikrát byla.
U Kateřiny v knize máte na začátku ještě sesterskou zápletku, o které bohužel nemůžu prozradit víc, abych vás neobrala o zážitek.
Jinak mi ta kniha přijde jako hrubý nástřel seriálu.
Každá kapitola by stála za další odbočku v hlavním příběhu, každá postava by si zasloužila více prostoru pro vysvětlení jejího chování.
Celou knihou se táhne napětí, ale pro mě byla super napínavá hlavně Odbočka v lesích od stejné autorky.
Tady jsem pořád čekala, kdy se teda začnu bát. Všichni byli tajemní jak hrad v Karpatech

ElikaBendova
27.03.2024 2 z 5

Bohužel úplně nejslabší kniha. Už i Jiné místo mělo prapodivný konec. Otázka zní, jestli si přečtu její další práci. Dokonalému městečku by rozhodně bodl nějaký čas navíc a nechat příběh zrát a dotáhnout ho do konce.

Peace
26.03.2024 2 z 5

"Čím blíž bydlí lidé vedle sebe, tím méně se stýkají."

Zvolené téma by určitě zasluhovalo mnohem více stran a tím i propracovanější děj, do kterého by se člověk dokázal snadněji vcítit. Takto vše jen klouže po povrchu.
Pro mě zatím nejslabší kniha od autorky, bohužel.

Aiden888
26.03.2024 4 z 5

Musím fakt pochválit námět. Jasně, už tu něco podobného bylo ve formě Stepfordských paniček a Don't Worry, Darling. Akorát že v tomhle případě na konci knihy zjistíte, že to celé má ke skutečnosti blíž než výše zmíněné tituly. Takže super, takových knih zas tolik není a neobvyklá témata mám moc ráda. Život ve městě, které na první pohled nemá chybu. K tomu hlavní hrdinka, která se do města dostává ne úplně čistým způsobem (ale uvěřitelným, což je taky příjemné, že to autorka nepřitáhla za vlasy). Jo a taky se mi vlastně líbí i rozsah knihy, na cesty ideální a čte se sama. Akorát ten konec byl takový zbrklejší, než bych čekala a i když jsem si ho přečetla dvakrát, stejně jsem ho moc nepochopila, tak třeba mi ho někdo ještě vysvětlí (?).

m2056
26.03.2024 5 z 5

Kniha je krátká začátek a více jak polovina se čte skvělé později příběh letí až příliš rychle tam bych uvítal více rozepsat příběh v městečku za mě dobrá kniha.

Štítky knihy

horory

Autorovy další knížky

Kateřina Karolová
česká, 1981
2022  73%Odbočka v lesích
2023  71%Jiné místo
2020  71%Zítřek ti nikdo neslíbil
2020  82%Já, doktor(in)
2024  71%Dokonalé městečko

Kniha Dokonalé městečko je v

Právě čtených8x
Přečtených116x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených4x
Knihotéce76x
Chystám se číst104x
Chci si koupit27x
dalších seznamech2x