Hrad ve Skotsku

recenze

Hrad ve Skotsku (2022) 5 z 5 / bookbug_cz
Hrad ve Skotsku

Vydávat se skrze knihy na místa, kam si přejete jednou vyrazit, je prostě skvělý nápad! S Julii Caplin už jsme byly například v Tokiu, Brooklynu, Kodani nebo Irsku. Autorka vytváří romantické příběhy protkané atmosférou dané země, která má své typické podnebí, kulturu a hlavně jídlo!

V novince Hrad ve Skotsku tomu není jinak. Tentokrát tu máme mladou hrdinku Izzy McBrideovou, která zdědí opravdový skotský hrad. Je plná odhodlání z něj vytvořit hotel, který by byl na patřičné úrovni a nabízel hotelovým hostům veškerý komfort včetně luxusní gastronomie. Její matka Xanthe se jí s tím rozhodne pomoci, a i když je ve svém umění dekorovat opravdu dobrá, život s ní není lehký. Za mě to byla naprosto šílená dáma s ještě šílenější osobností. Vytáčel mě každý její pohyb, pohled, arogantní slova vycházející z jejich úst. A tak jsem nemohla ani pochopit Izzy, která její chování celkem vlídně tolerovala a v žádné situaci, která byla dle mého už za hranou, se neuměla ozvat. Postava Xanthe byla skvěle vyobrazena a představovala důležitý bod i ve vývoji hlavní hrdinky.

Ostatní vedlejší postavy byly už naštěstí celkem v pořádku. Opět zde máme charismatického muže s tajemstvím, do kterého se Izzy postupně zamilovává. Ross Strathallan se prezentuje jako profesor, který potřebuje na nějakém klidném místě dopsat svou odbornou práci. Je docela náladový – chvíli se chová odtažitě, pak zase až moc vřele a přátelsky. Co ukrývá za tajemství, to si musíte už přečíst sami, ale slibuju, že budete se zápletkou spokojeni.

Hrad ve Skotsku je opět skvělá čtenářská záležitost, u které si odpočinete své nervy. Styl psaní je po celou dobu velmi čtivý a text se nese v přátelském duchu, i když se tu a tam objeví nějaký ten mráček. Velmi jsem si oblíbila mladý novomanželského páru, který má sice jeden druhého, ale chybí mu střecha nad hlavou. Duch Vánoc celému příběhu dává tu správnou atmošku!


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná. Izzy McBrideové se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď se z ní díky odkazu prastrýce Billa stala hradní paní s velkými plány... více


Komentáře (0)

Přidat komentář