Hrad ve Skotsku – devátý díl série Romantické útěky

recenze

Hrad ve Skotsku (2022) 4 z 5 / Kizuizi
Hrad ve Skotsku

Izzy McBrideová zdědila po svém strýci opravdový a starý hrad. Ten je potřeba dát trochu do pořádku, jenže Izzy nemá zrovna mnoho peněz, ale naštěstí má velmi podnikavou matku, která ví, jak z této prekérní situace ven...

Nová oddechovka z pera Julie Caplin mě prostě nemohla minout. A číst ji v době povánočního shonu, kdy člověk potřebuje už opravdu „vypnout“, bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat.

Skotsko, hromady sněhu, blížící se období Vánoc, fešní chlapíci v kiltech... S hlavní hrdinkou se čtenáři mohli seznámit už v předešlé knize této série (Domek v Irsku), kde Izzy podstoupila kurz vaření (vše podstatné je zde zmíněno, není potřeba předchozí díl znát), což hodlá využít právě v nové životní etapě hradní paní. A tak už je vám asi jasné, že si na své si přijdou nejen romantické duše (které jsem snad už stihla nalákat zmíňkou o chlapících), ale také se opět myslí i na chuťové buňky.

Já většinou romantické knihy moc nečtu, ale tahle série je taková moje „neřest“, kterou mám opravdu ráda. Naštěstí jsem spokojená i tentokrát – skvělé popisy, zajímavé (i když ne vždy sympatické) postavy, nějaké to lehké napětí a nechybí ani humor. Ano, Hrad ve Skotsku je prostě perfektní oddechovka – jen možná neodoláte a budete si k ní muset dát nějaké to cukroví – pak už ta atmosféra bude naprosto perfektní.

A kdyby tu byl náhodou někdo, kdo o této sérii slyší poprvé – tak šup šup číst, tenhle „nedostatek“ musíte napravit!

Za recenzní výtisk děkuji nakladatelství Grada (Cosmopolis)


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Na Skotskou vysočinu se pomalu snášejí první sněhové vločky a předvánoční závod s časem začíná. Izzy McBrideové se ani nesnilo, že zdědí skutečný hrad. A teď se z ní díky odkazu prastrýce Billa stala hradní paní s velkými plány... více


Komentáře (0)

Přidat komentář