Tak trochu jiné městečko

recenze

Dokonalé městečko (2024) / jadwiga
Dokonalé městečko

Tak neskutečně moc jsem se na knihu těšila! Tak moc! Bohužel jsem se s autorkou tentokrát vůbec nepotkala. Na jejích knihách mám ráda vždy ta originální neohraná témata.

V Dokonalém městečku byl celý příběh skvěle rozehraný a mě zbývalo k dočtení už jen pár stránek, kterých na vysvětlení a rozuzlení všeho bylo nějak málo. Říkala jsem si, jak to asi Kateřina Karolová vymyslela? Bohužel se po dočtení nemůžu ubránit dojmu, že je příběh prostě nedokončený, plno věcí není vysvětleno či dotaženo do konce. Mám snad stovku otázek proč a jak?

Dokonalé městečko jsem přečetla za dva dny, jelikož bylo čtivé, a jako vždy jsem čekala na závěrečné rozuzlení, které se tentokrát prostě nekonalo. Spíše naopak.

Skvěle rozehraný příběh s nádechem tématu Stepfordských paniček, ale opravdu jen s nádechem, zajímavé téma, které ale zůstalo otevřené a možná trochu nepochopené a nedotažený konec, je pro mě tentokrát zklamáním.

Dávám 2, 5 * za nápad, čtivost a pěkné zapojení sourozeneckého prvku. Více z obsahu ani prozradit nemohu, protože bych prozradila pointu příběhu.

Takže já se budu těšit zase příště na autorčino další dílo!


Dokonalé městečko Dokonalé městečko Kateřina Karolová

Dokonalí obyvatelé. Dokonalý horor. Když se Emě naskytne možnost bydlet v městečku vytvořeném pro hrstku vyvolených, zdá se, že se jí splnil životní sen. Každý však musí nejdřív projít přísným výběrovým řízením, podepsat smlouvu ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář