Marie Šolcová

autor obálek

11 knih
Co mám vědět o odborech 1980, František Kovanda

Popis knihy není zatím k dispozici. více


200 druhů pomazánek 1969, Eva Šafářová

200 receptů na výrobu pomazánek. více


Ruční pletení 1968, Ludmila Pešková

227 vzorů na ruční pletení, 24 vzorů na ruční pletací stroje. 4. vydání více


Zdravé snídaně a přesnídávky 1965, Hana Sedláčková - Pačová

Rozmanité sestavy kaloricky hodnotných snídaní a přesnídávek pro děti i dospělé a k nejrůznějším příležitostem s pokyny k úpravě vhodných nápojů a pokrmů, pomazánek, salátů atd. více


Slovenská jídla ze zeleniny 1964, Mária Hajková

Pro zpestření našeho jídelníčku uvádí příručka speciální předpisy slovenské kuchyně k úpravě zeleninových polévek, předkrmů, smažené zeleniny, příloh, omáček, salátů i tzv. "prívarků". V závěru jsou připojeny návody ke k... více


Brambory a bramborová jídla 1964, Marie Havelková

Bohatý výběr předpisů a návodů k úpravě nejrůznějších pokrmů, polévek, příkrmů, samostatných jídel, salátů i moučníků. více


Osvěžující nápoje pro horké i chladné dny 1964, Vilém Vrabec

Sbírka návodů a receptů několika desítek osvěžujících nápojů, většinou nealkoholických s přihlédnutím k biologicky cenným živinám, roční době a individuální snášenlivosti. více


Vtipná pohoštění 1962, Jiřina Jarešová

Výběr jednoduchých kuchařských předpisů a pokynů k přípravě rychlého i slavnostnějšího pohoštění s několika stručnými poznámkami o úpravě stolu a podávání jídel a nápojů. Kapitoly: O přípravě teplých nápojů, Dopolední po... více


Zářící vesmír 1962, Hubert Slouka

Co je nádhernější, než hvězdné nebe, které obsahuje všechnu krásu... více


Postavy světového dramatu 1960, Ladislav Nejedlý

200 monologů z divadelních her. Antologie od Sofokla, Euripida, přes Shakespeara, Moliéra, Shelleyho, po Máchu, Nerudu i Vrchlického. více


Zelenina v zahradě, v obchodě, v kuchyni 1959, Maryna Klimentová

Abecední přehled různých druhů zeleniny s pestrým výběrem receptů kuchyňské přípravy. Kniha propaguje zeleninu jako důležitou složku výživy lidu a proto klade důraz na správnou přípravu, která co nejméně poškozuje biolog... více