Marie Šolcová
autor obálek
11 knih Co mám vědět o odborech 1980, František KovandaPopis knihy není zatím k dispozici. více
200 druhů pomazánek 1969, Eva Šafářová
200 receptů na výrobu pomazánek. více
Ruční pletení 1968, Ludmila Pešková
227 vzorů na ruční pletení, 24 vzorů na ruční pletací stroje. 4. vydání více
Zdravé snídaně a přesnídávky 1965, Hana Sedláčková - Pačová
Rozmanité sestavy kaloricky hodnotných snídaní a přesnídávek pro děti i dospělé a k nejrůznějším příležitostem s pokyny k úpravě vhodných nápojů a pokrmů, pomazánek, salátů atd. více
Slovenská jídla ze zeleniny 1964, Mária Hajková
Pro zpestření našeho jídelníčku uvádí příručka speciální předpisy slovenské kuchyně k úpravě zeleninových polévek, předkrmů, smažené zeleniny, příloh, omáček, salátů i tzv. "prívarků". V závěru jsou připojeny návody ke k... více
Brambory a bramborová jídla 1964, Marie Havelková
Bohatý výběr předpisů a návodů k úpravě nejrůznějších pokrmů, polévek, příkrmů, samostatných jídel, salátů i moučníků. více
Osvěžující nápoje pro horké i chladné dny 1964, Vilém Vrabec
Sbírka návodů a receptů několika desítek osvěžujících nápojů, většinou nealkoholických s přihlédnutím k biologicky cenným živinám, roční době a individuální snášenlivosti. více
Vtipná pohoštění 1962, Jiřina Jarešová
Výběr jednoduchých kuchařských předpisů a pokynů k přípravě rychlého i slavnostnějšího pohoštění s několika stručnými poznámkami o úpravě stolu a podávání jídel a nápojů. Kapitoly: O přípravě teplých nápojů, Dopolední po... více
Zářící vesmír 1962, Hubert Slouka
Co je nádhernější, než hvězdné nebe, které obsahuje všechnu krásu... více
Postavy světového dramatu 1960, Ladislav Nejedlý
200 monologů z divadelních her. Antologie od Sofokla, Euripida, přes Shakespeara, Moliéra, Shelleyho, po Máchu, Nerudu i Vrchlického. více
Zelenina v zahradě, v obchodě, v kuchyni 1959, Maryna Klimentová
Abecední přehled různých druhů zeleniny s pestrým výběrem receptů kuchyňské přípravy. Kniha propaguje zeleninu jako důležitou složku výživy lidu a proto klade důraz na správnou přípravu, která co nejméně poškozuje biolog... více