Veronika Kramárová
autor obálek
19 knih Veľká farebná obrazová kuchárka 2001, Jana HoreckáObsah: Polievky, Predjedlá, Šaláty, Hovädzie mäso, Bravčové mäso, Teľacie mäso, Jahňacie a baranie mäso, Jedlá z viacerých druhov mäsa, Poľovnícka kuchyňa, Jedlá z hydiny, Jedlá z rýb, Jedlá zo zeleniny, Bezmäsité jedlá,... více
Obrazová kuchařka 1991, Anna Vydrová
Na každé barevné fotografii naleznete oběd s třemi chody: polévka nebo předkrm, hlavní, většinou masité jídlo, zákusek nebo moučník. Na to navazují tři předpisy s rozpočtem pro čtyři osoby. U každého jídla je současně uv... více
Vaříme diabetikům 1991, Imrich Sečanský
Kniha je určena pro diabetiky a pro odborníky zabývající se výživou diabetiků. Jde o překlad ze slovenštiny. více
Vánoční kuchařka 1990, Jozef Štígel
Obsahuje kapitoly: vznik a vývoj štědrovečerních jídel, uvádí sváteční recepty a nápoje, recepty na cukroví a také se dotkne vánoční výzdoby a ozdob na stromeček, rozsáhle uvádí i recepty z národních vánočních specialit ... více
Slovenská kuchárka 1990, Vojtech Španko
Autorský kolektív vychádza z bohatých tradícií našej gastronomie a ďalej ju rozvíja z hľadiska súčasných zásad roacionálnej výživy. Kuchárska kniha obsahuje množstvo receptov na všedný deň aj na sviatočnú príležitosť. O... více
Recepty starej mamy 1989, Fedor Martiš
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Aby prežili rok 2000 1989, Jozef Sládek
Publikácia je rozdelená na tri časti. V prvej sa opisuje ochrana fauny ako celosvetový problém, uvádzajú sa medzinárodné dohody, vysvetľuje sa princíp zostavovania tzv. červených kníh, spomínajú sa najvýznamnejšie akcie ... více
Varíme rýchlo a racionálne 1989, Ružena Murgová
Kapitoly: Moderná kuchyňa, Výživa a zdravie, Potraviny a ich spracovanie, Nákup potravín a ich uskladňovanie, Potraviny, ktoré šetria časom, Stravujeme sa racionálne, Varíme správne, Umenie dobre hospodáriť, Hostia prišl... více
Varíme diabetikom 1988, Imrich Sečanský
Tato kniha je určena diabetikům, lidem postihnutých cukrovkou a jim nejbližším. Kapitoly: Základné poznatky o cukrovke, Výživa diabetika, Ako sa postupuje pri výbere diabetickej diéty, Zostavujeme jedálny lístok pre di... více
Kuchárska kniha 1987, Ľudmila Dullová-Horecká
Počet strán 632 + 48 stránfarebná príloha. Štvrté vydanie. více
Svetová kuchárka 1987, Anna Vydrová
V knize jsou zařazeny recepty na nejznámější jídla hlavně z kuchyně franc., čínnské, ruské, italské, anglické a americké. více
Studená kuchyňa 1986, Eva Mazurová
Chutné a obľúbené lahôdky studenej kuchyne sú pravidelným doplnkom výživy. Nezaobídeme se bez nich najmä pri najrôznejších spoločenských udalostiach, kde pohostenie dopĺňajú a spestrujú. Kapitoly: Studená kuchyňa-Úprava ... více
Nová kuchařka 1985, Juraj Romaňuk
V publikaci Nová kuchařka přinášíme recepty na přípravu různých druhů pokrmů. Známé a oblíbené pokrmy jsou zpestřené novými doplňky a netradičními spojeními, které zodpovídají modernímu kuchářskému umění. více
Jedlá z hydiny, zveriny a vajec 1984, Ladislav Bobiš
Vycházíme-li z předpokladu, že se mění životní rytmus, musí se změnit i způsob výživy. více
Z dejín medovnikárskeho a voskárskeho remesla v Banskej Štiavnici 1981, Mária Lackovičová
Kniha opisuje rozvoj medovnikárskeho a voskárskeho remesla v Banskej Štiavnici. Rozvíja sa pekárstvo a výroba medovníkov, ktoré patrili medzi obľúbené pečivo barokovej kuchyne. Kapitoly: Z histórie medovnikárskeho a vo... více
Pukanec 1975, Ján Zamboj
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Slanický ostrov umenia 1974, Zita Kostrová
Popis knihy není zatím k dispozici. více
Chirurgia náhlych hrudníkových príhod 1971, Ladislav Bárdoš
Pod pojmom náhle hrudnikové prihody rozumieme ochorenia všetkých organovv hrudníku,ktoré vznikajú nečekaně a rýchlo postihujú člověka pri plnou zdraví alebo zhoršujú ustalenú chorobu hrudnikových orgánov.Okrem vroden... více
Moučníky 1968, Mária Hajková
Moučníky paní Hájkové - klasika, která jistojistě patří do našich kuchyní. Kniha přináší širokou paletu receptů pro vhodnou kombinaci a střídání moučníků ale i pro fantazii hospodyněk. více