Vladimír Doležal

autor obálek

9 knih
Remoska v moderní kuchyni 2012, Iva Trhoňová

Remoska prožívá v poslední době zasloužilou renesanci. Tento přístroj s nižší spotřebou energie a přijatelnou pořizovací cenou by neměl chybět v žádné kuchyni. Je multifunkční – dokáže péct, zapékat, smažit, dusit… Tato... více


Domácí krabičková dieta 2012, Alena Doležalová

Krabičková dieta je fenoménem současné doby a cílem této publikace je zpřístupnit tuto dietu pro každého. Autorka jednoduchým způsobem vysvětluje základní principy úspěšnosti krabičkové diety, radí, jak vhodně připravova... více


Psovi přítelem v nesnázích 1997, Petr Skalka

Rady a informace, jak pečovat o zdraví i celkový fyzický stav psa. Chovatel získá podrobné informace o předcházení některých chorob, o běžné péči i o první pomoci při akutních stavech. Autor, zkušený veterinární lékař, ... více


Lovečtí psi - Výchova a výcvik 1996, Václav Vochozka

Kapitoly: Původ psa, Rozdělení plemen loveckých psů, Pořídím si psa, Chov loveckého psa, Vztah psího jedince k člověku, Vývojová období v životě loveckého psa, Barváři, Organizace myslivecké kynologie. více


Pečeme na vánoční svátky 1993, Věra Mikulová

Autorky nabízejí recepty na pečení tradičního i méně tradičního pečiva. Jsou chronologicky uspořádány tak, aby kuchařka poskytovala náměty pro pečení od Mikuláše přes vánoční svátky až po Silvestra. více


Anticholesterolová kuchařka 1993, Miloš Velemínský ml.

Zvýšená hladina cholesterolu vede k mnoha závažným onemocněním. Kniha rozebírá příčiny vysoké hladiny cholesterolu, možnosti prevence a přináší předpisy na přípravu vhodných jídel. více


Kuchařka 3 - Připravujeme snídaně, přesnídávky a svačiny 1992, Eva Šafářová

Soupis jednoduchých receptů více


Kuchařka 2 - Pečeme podle vyzkoušených receptů 1992, Věra Mikulová

Kuchařka Pečeme podle vyzkoušených receptů, která vyšla v číslované řadě kuchařek nakladatelství DONA jako druhá publikace, měla mimořádný úspěch a ohlas u čtenářek. Proto nyní vychází ve druhém vydání, které autorka do... více


Kuchařka 1 - Vaříme podle vyzkoušených receptů 1992, Jarmila Mandžuková

kuchařská kniha s téměř 350 nepublikovanými specialitami především z jihočeské kuchyně praktická příručka s nepostradatelnými typy a návody, které jak začínajícím, tak i zkušeným hospodyňkám zjednoduší a ... více