Álex Rovira citáty

španělská, 1969

Citáty (3)

Soudím, že existují velmi inteligentní pesimisté, kteří jsou vlastně jen velcí lenoši. Vidím zřetelnou souvislost mezi pesimismem a leností. Být cynikem je koneckonců velmi snadné: stačí gesto nelibosti, zvednutí obočí, chuť škodit a velká dávka frustrace a špatné nálady. (Dobrá krize)


Tak se proměňujeme. Snažme se však radostně, neboť jen pomocí obou, snahy a radosti, rosteme. Snažme se, ale oprosťme se od sebemenšího náznaku špatné nálady. Budeme-li křičet, neznamená to, že nás budou lépe slyšet. Mrzutost je na naší stavbě zcela neupořebitelný kámen. I kdybys hulákal deset let až do ochraptění, vydaná zvuková energie by stačila tak na ohřátí jednoho šálku kávy. Proto nekřič, je lepší jednat a činnost doprovázet odpovídajícím tónem či příjemným tichem. (Dobrá krize)


Žít teprve až - je nežít, žít v režimu standby znamená žít na půl plynu. Myslíme, že šetříme egergií, zatímco ve skutečnosti jí plýtváme. Takový je život pouhých cestujících v trnzitu, na přestupu ze stanice na stanici. (Dobrá krize)