Cukrářské polotovary vydání
kolektiv autorů
Způsoby výroby cukrářských receptur šlehaných a třených hmot, polotovarů a cukrářských výrobků - průmyslové normy. Kapitoly: Těsta-Polotovary-Listové těsto, Třené linecké těsto, Vaflové těsto, Slané těsto, Jádrová hmota nepečená, Sněhová hmota nepečená, Listové těsto máslové, Těsto na koláče, Těsto na listové koláče-kynuté, Linecké těsto máslové, Třené linecké těsto máslové-kakaové, Třené žloutkové těsto máslové, Vaflové těsto máslové, Mandlová hmota nepečená, Medové /perníkové/ těsto, Linecké těsto třené-máslové, Linecké kokosové těsto máslové, Kokosové těsto, Linecké těsto kakaové, Křehké těsto. Korpusy: Listový korpus-trubičky, šátečky, pláty, Linecké tvarované korpusy, Pálená hmota-nahřívaná, z instantní mouky, Dortová a roládová hmota vyrobená zo světlé a tmavé směsi, Dortová hmota, Dortová hmota s olejem, Dortová kakaová hmota, Dortová jádrová hmota, Dortová grilážová hmota, Roládová a dortová bezé hmota-s podzemnicí, s kokosem, Dobošová hmota, Dortová sachrová hmota, Roládová hmota piškotová, Roládová hmota s kulérem, Roládová hmota kakaová, Terstská hmota, Hmota na pionýrské řezy, Hmota na hoblovačky, Bublerová hmota, Griliážové trubičky potahované, Sněhová hmota, Hmota na jádrové kornoutky, Hmota na vaničky, Terče. Náplně: Žloutkový krém základní, Žloutkový krém tukový, Šlehačková náplň, Žloutková šlehačka, Kávová šlehačka, Cikánský krém, Karamelový krém, Pařížský krém těžký, Slovenský krém s máslem, Žloutkový krém máslový, Máslový krém základní, Máslový krém kávový, Máslový krém kakaový, Máslový krém s cukrářskou kakaovou polevou, Máslový krém ovocný, Máslový krém likérový, Máslový krém s griliáží, Máslový krém oříškový, Máslový krém ořechový, Máslový krém ananasový, Máslový krém arašídový, Máslový krém krokantový, Pařížská šlehačka lehká, Pražský krém máslový, Tukový krém základní, Tukový krém kávový, Tukový krém kakaový, Tukový krém ovocný, Tukový krém likérový, Tukový krém grilážový, Tukový krém ořechový, Tukový krém arašídový, Tukový krém krokantový, Bílkový krém základní, Bílkový krém ovocný, Dezertní náplň základní, Arašídová náplň, Ořechová náplň, Jádrová náplň, Ořechová náplň na pečení, Maková náplň, Maková náplň s kompotovým nálevem, Tvarohová náplň, Drobenka na koláče, Džemová náplň, Modelovací hnota s fondánem a mandlemi, Modelovací hmota s kokosem, Modelovací hmota ze sušeného mléka, Modelovací hmota z instantní mouky pšeničné, Kaštanová hmota, Punčový rozvar, Pasty cukrářské, Pasta krokantová, Griliáže, Oříšková náplň, Rumová náplň, Pišingrová náplň, Kokosová náplň. Polevy: Fondánové polevy upravené, Tmavá cukrářská poleva kakaová-ředená, Mléčná cukrářská poleva-ředěná, Agarová poleva základní, Ledová poleva, Tukové polevy s příchutí. Upravené suroviny a přísady. První vydání.... celý text
Vydání (1)
Cukrářské polotovary
1982, Výzkumný ústav mlýnského a pekárenského průmyslu
ISBN: 06-155-82