Kuchařka pod párou vydání
Miroslava Kuntzmannová
Kuchařka pod párou představuje tradiční princip vaření, který má své kořeny až ve starověké Číně, přesto zůstává jednoduchým, rychlým a zdravým způsobem přípravy jídla. Miroslava Kuntzmannová, autorka celé řady osobitých a velmi originálních kuchařek, připravila téměř stovku receptů zaměřených na parní vaření. Drůbež, ryby, zeleninové pokrmy – na své si přijde každý milovník dobrého jídla i zdravého stravování. Stravovací požadavky současnosti? Lehká a zdravá kuchyně. Kuchařka pod párou představuje šetrný a zdravý způsob přípravy jídel, který je prověřen nejen několika tisíciletími čínské tradice, ale byl vlastní rovněž našim šetřivým babičkám. Vaření v páře splňuje vysoké nároky na zdravou výživu, šetří čas i energii. Parní vaření je spojeno s velmi jednoduchou přípravou, možností vařit několik jídel najednou i zpracováním potravin zcela bez tuku. Jídla připravená tímto způsobem mají výtečnou chuť, zachovává se rovněž přirozená barva i konzistence potravin, dochází k minimální ztrátě vitaminů, minerálních látek a stopových prvků v potravinách. Vaření v páře zlepšuje stravitelnost připraveného jídla a zároveň napomáhá zvyšovat denní spotřebu ovoce a zeleniny. Pro přípravu jídel tímto způsobem si nemusíte pořizovat drahé nádobí – stačí obyčejný pařák nebo děrovaná parní nádoba.... celý text
Vydání (2)
Kuchařka pod párou
2013, Jota
ISBN: 9788074624209Kuchařka pod párou
2013, Jota
ISBN: 978-80-7462-420-9Autorovy další knížky
2013 | S trochou nostalgie aneb jak se vařilo a jedlo za císaře pána |
2009 | Kuchařka plzeňských strašidel |
2014 | Ulice vaří s vámi |
2007 | Recepty z Ulice |
2008 | Andělská kuchařka |