Vaříme účelně pro zdravé i nemocné vydání
kolektiv autorů , Marie Úlehlová-Tilschová

Kolektivní práce význačných odborníků pojednává úvodem o zásadách správné výživy a uvádí slovníček hlavních poživatin a výrobků potravinářského průmyslu s údaji o jejich vlastnostech, složení a použití. Střední část knihy tvoří kuchařské předpisy pro přípravu jídel všeho druhu, mezi nimiž nechybějí ani některá jídla staročeská, slovenská, sovětská a j. Další kapitoly informují o zásadách pro sestavování jídelních lístků, o dětské výživě, o dietní výživě nemocných podle druhu choroby a o hospodářské stránce přípravy pokrmů.... celý text
Vydání dle jazyka (4)

1957,
SZdN - Státní zdravotnické nakladatelství

Vaříme účelně pro zdravé i nemocné
1956,
SZdN - Státní zdravotnické nakladatelství

1955,
SZdN - Státní zdravotnické nakladatelství

1954,
SZdN - Státní zdravotnické nakladatelství