Život jako menu - Nejlepší kuchařka na světě ze Spáleného mlýna vydání
Vladimír Mertlík
Nejlepší kuchařka na světě ze Spáleného mlýna V romantickém údolí kousek za Prahou vyrostl na původních základech Penzion Spálený mlýn. Navštěvují ho místní, přespolní a méně známé i mediální celebrity, protože se tu výborně vaří a jídlo se podává v útulné atmosféře. Zkrátka cítíte se tu jako doma. Neobvyklý jídelníček vás zaujme na první pohled už originálními názvy pokrmů. Vyberete si něco teplého do bříška nebo něco z naší stračeny, chcete-li ochutnat mezinárodní kuchyni, zvolíte pokrm ze sousedovic plotny a musíte dávat pozor, aby vás nezničil vitaminový úder v podobě zeleninového salátu. Moderní recepty s jednoduchým postupem jsou inspirací pro kuchaře jakéhokoli věku i pohlaví. V bohatě ilustrované knize plné dobrot autor nabízí jako na stříbrném tácu také životní příběh a povídky vyprávěné s moudrostí a humorem. Odrážejí jeho životní moto: Lidský život lze lehce přirovnat k menu. Jen dva okamžiky jsou zcela jiné. Jeden hned na začátku, kdy pro vás vybírají a objednávají z jídelníčku bez vás! Někdy to dělá problém! I život pak má svůj aperitiv - kojenecký věk, předkrm - dětství, polévku, co je grunt - dospívání, hlavní jídlo - zralou dospělost, dezert - stárnutí (mimochodem, sladký či hořký podle toho, jak jsme si to upekli) a digestiv - radost z toho, co po nás zůstane. Jen tu černou kávu nám vždy přinesou dřív, než jsme chtěli…... celý text
Vydání (1)
Život jako menu - Nejlepší kuchařka na světě ze Spáleného mlýna
2004, Knižní klub
ISBN: 80-249-0289-3Autorovy další knížky
2019 | V první linii: Armádní generál Petr Pavel |
2018 | Lví silou, vzletem sokolím |
2020 | Mašínovi – Ve stínu šibenice |
2012 | Lucemburkům v patách |
2017 | Habsburkové - Nelehká samota trůnu |