Barry013 Barry013 diskuze

☰ menu

Dan Brown

No vypadá to vypadá, že to opravdu klapne... Těšme se tedy! To se po vydání knihy ve Strahovském klášteře dveře netrhnou a rázem bude patřit mezi TOP 5 nejzajímavějších míst matičky Prahy. Myslím si, že hlavně českými turisty je občas dost nespravedlivě opomíjen. Přitom jeho návštěva stojí opravdu za to. Celý komplex je úchvatný v čele s unikátní barokní knihovnou...

02.04.2015


Dan Brown

Ano, tenhle článek jsem také tenkrát četl a hned jsem si na něj vzpomněl. Tak uvidíme jak to dopadne, nechme to zatím koňovi :) Ale co říkáte na zamýšlenou zápletku, která měla souviset s Havlem a Golemem? Dost zvláštní spojení ne? :) Za další by mě zajímalo, o jakou tajemnou knihu, kterou Strahovský klášter ukrývá se jedná. Vím, že je ve Strahovské knihovně spoustu ve své době zakázaných knih, ale o žádné speciální, která by vyčnívala nad ostatní nemám ani páru. Netuším jestli byl někdy Codex gigas uložen i zde, než ho švédští zbojníci ukradli, ale v tom případě by musel Dan spojit s příběhem i Stockholm. Škoda, že nám jí nechtějí vrátit. Jiná podobně významná kniha mě nenapadá. Může to být samozřejmě i celé úplně smyšlené, což by mě mrzelo, protože mám rád když se alespoň špetka takových příběhů zakládá na skutečnosti. No každopádně jsem opravdu zvědav :)

01.04.2015


Dan Brown

To rozhodně ne... Naopak by to bylo super! Jinak pro info... za nedlouho se už vrhnu na vámi doporučeného Egelanda :)

01.04.2015


Dan Brown

No jo, to jsem si vůbec neuvědomil :) mé natěšení je pryč...

01.04.2015


Dan Brown

Tak jestli je tohle pravda, tak si minimálně ještě jednu "Brownovku" pořídím :)

http://www.bookvy.cz/2015/04/dalsi-kniha-dana-browna-bude-o-praze.html?m=0

01.04.2015


Dan Brown

Marlowe jestli můžu... no z tohoto pohledu, o kterém píšeš ve druhém odstavci, uznávám, že každému Brownova tvorba sedět nemusí. Já mám při čtení jeho knih podobný pocit, ale tak nějak se nad to dokážu povznést a hledám spíše to pozitivní co mi ta daná kniha může dát. Nemůžu teď s určitostí říct, že jsem s tímto autorem skončil, ale je pravda, že si po čtyřech knihách, které jsem od něj přečetl, hodně rozmyslím, jestli půjdu do další. Asi bude hodně záležet na zvoleném tématu. Například kdyby byl děj zasazen do naší krásné Prahy, třeba do židovského města, neodolal bych.
Tvé důvody však plně chápu. Svými komentáři výše jsem nechtěl říci, že můžu číst cokoliv, také mám s pár autory problém :)

22.03.2015


Dan Brown

Ječmínek: Inferno určitě zkuste, zajímal by mě váš názor... :)

22.03.2015


Dan Brown

Pajonek: naprostý souhlas, jsou knihy od, kterých čekám hlubokou myšlenku a chci jí najít, být jí obohacen a ještě dlouho po dočtení o knize přemýšlet, takové knihy bývají skvost. Bohužel je samozřejmě spoustu knih, kde takovou myšlenku hledám a nenacházím, i když jí v díle očekávám. To je pak velké zklamání. Ovšem nemusí to být často chyba autora, ale i mého nepochopení.
A potom jsou knihy, u kterých hledám opravdu jen to pobavení, relax... A po takových knihách sáhnu právě po těch náročnějších, abych hned "nezabil" ten zvláštní pocit po dočtení nějakého silného příběhu, ale zároveň si mohl číst dál. Knihy pana Browna pak mají výhodu i v tom, že se i něco zajímavého dovím.

22.03.2015


Dan Brown

Azizi: A proč zrovna Ztracený symbol? To mě zajímá. Nemůžu říct, že bych z ní byl unesený, ale líbila se mi třeba o dost více než Andělé... Musím uznat, že v symbolu je velice dobře zpracovaný záporák (i když je hned jasné o koho se jedná) a také jsem se dozvěděl dost zajímavých věcí o zednářích. Hodně mě ale štvalo, že z Langdona dělal autor v tomto dílu dost často amatéra ve svém oboru, přitom opak je pravdou. Například každému průměrnému znalci historie a památek bylo už dost dlouho dopředu jasné, kde se ztracený "symbol" nachází a Robík do poslední chvíle, i když už se dokonce na daném místě nacházel, stále tápal... Ale jinak to opravdu nebylo tak hrozné a určitě to pro mě není Brownovo nejslabší dílo...

22.03.2015


Dan Brown

Thanyss: to je teda pěkná směsice :) V tom bychom si tedy rozuměli. Multižánrový knihomol je krásná diagnóza ;)

21.03.2015


Dan Brown

lenkaknel: děkuji mockrát!

21.03.2015


Dan Brown

Pro Lector: Jestli vás ani trošku nezajímá téma kolem Svobodných zednářů, tak Ztracený symbol nechte ladem... 3 knihy od Dana Browna jsou tak akorát ;)

20.03.2015


Dan Brown

Tak to vypadá moc dobře, určitě ji zkusím! Já potřebuji i takovou literaturu... většinou po nějaké náročnější četbě sáhnu i po "oddechovkách" , nemám s tím žádný problém. A i když je dílko třeba slabší, nevadí, vždyť do toho už s tím jdu. Čtu snad všechny žánry... Jsem schopný po Irvingovi začít číst třeba severské detektivky nebo po Kafkovi či Čapkovi právě třeba Browna. Asi trošku zvěrstvo,mohl by někdo namítnout :) V poslední době jsem prostě maličko literární maniak :) krásný den a děkuji za skvělý tip...!

20.03.2015


Dan Brown

No máte pravdu, že když má člověk s knihou spojený zajímavý zážitek (což ten váš opravdu je), tak má pro tu danou knihu určitou slabost :) Já byl v téže roce kdy vyšlo Inferno ve Florencii, na kterou nedám dopustit. Když jsem se poté na podzim začetl do Inferna, vše se mi samozřejmě vracelo, to samé následující rok v Istanbulu :) Moc se mi i líbila inspirace v Danteho Peklu, to je prostě skvost. Mrzelo mě, že takového díla, od takového mistra, nevyužil autor víc. Mohl jít více do detailů. A téma populační exploze je také přinejmenším zajímavé.
Neznáte ještě nějaká díla podobného ražení? A třeba i o něco kvalitnější? :)

20.03.2015


Dan Brown

Pro Thanyss: A Andělé a démoni vám přišlo pravděpodobné a za vlasy nepřitažené? Hlavně závěrečná část mi přišla dost k smíchu. Na nic takového si v Infernu nevzpomínám... Pro mě jsou knihy Dana Browna jen dobrým a zábavným průvodcem po historických skvostech. Což není špatně, musím přiznat, že při návštěvách měst, o kterých tento autor píše, jsem si udělal čas i na návštěvu památek, které mě při četbě zaujaly a do té doby jsem o nich příliš nevěděl. Bylo zábavné si pak představovat co na daném místě zrovna Robert Langdon vyváděl :) Za to Brownovi patří dík. Ale to je tak vše co mi jeho knihy dávají... kromě otlačeniny na čele od toho, jak často si na něj klepu.
A ano, scénář je opravdu vždy jako přes kopírák, což je škoda.
Pro Lector: s poslední vaší větou do puntíku souhlasím, přesto Inferno je z jeho tvorby top (jak tématem, prostředím tak i samotným dějem).

20.03.2015


Dan Brown

Jaká je podle vás nejlepší kniha od tohoto autora? A jak vlastně vnímáte jeho tvorbu? Já osobně jsem byl v mnoha případech velmi zklamán. Pro mě je nejlepší knihou od tohoto autora jednoznačně Inferno...

18.03.2015