AddieA5 AddieA5 diskuze u knih

☰ menu

Vražedná léčba Vražedná léčba James Dashner

Co na to říct? První díl - úžasný. Druhý díl - ušel. Třetí díl - zklamání.
Když jsem četla první díl Labyrint:Útěk, příběh mě nadchl. Autor skvěle píše, ale přijde mi, že už nevěděl, jak udělat další díly zajímavé. Všechny postavy, které jsem měla ráda, se mi postupně ve druhém a ve třetím díle zhnusily.
Jediné postavy, které jsem měla ráda celou dobu, byli Newt a Teresa. Teresa - co o ní říct? Obětavá, chytrá. Rozhodně si nezasloužila to, jak se k ní Tom i ostatní (třeba Minho) chovali. Autor by z ní měl přestat dělat záporačku. Teresa nikdy nechtěla nic jiného, než ochránit Toma a ostatní. Ale ne, on si vybere Brendu, která se jenom pitomě hihňala a líbala ho, i když ho znala sotva pět minut.
Newt. Bylo mi ho upřímně líto. Ze začátku jsem ho měla ráda kvůli jeho tiché a rozvážné povaze. Jak na něj začínala působit erupce... Mohla jsem si vybrečet oči.
Co dál? Brenda mě štvala, Minho mě otravoval (už by měl přestat o Terese mluvit jako o ďáblovi, zachránila život jeho nejlepšímu kamarádovi -_-) a o Thomasovi a jeho rádoby poselství stylu "já jsem Vyvolený, já vás mám všechny spasit a najít lék, ale neudělám to, protože jsem rebel a nevěřím ZLOSINu" radši mluvit nebudu.
Stejně jako druhý díl mě třetí díl a hlavně chování postav zklamal.

04.07.2015