Nedám na Polsko dopustit. Je to pořád neobjevená země, je přesvědčený cestovatel a reportér Petr Vavrouška
V rámci letního projektu projel devět zemí. „Do žádné jsem se nemusel přemlouvat. Jen bych býval možná raději navštívil některé méně známé destinace jako třeba Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu nebo Albánii.“ Cítil se při natáčení projektu svobodný? Která destinace patří mezi cenově přístupné? Kde čerpá inspiraci ke svým cestám? Jak plánuje dovolenou? Nakazil cestováním i svojí rodinu? A cítí se dobře v hotelu?
Která ze zemí ho zaujala a kam by se vrátil? „Do Egypta. Překvapilo mě Rudé moře a akvárium všech možných ryb a živočichů. Bylo to fascinující. A výlet do Luxoru, kde se člověk setkává s místní historií. To byl zlatý hřeb všech devíti zemí,“ chválí Petr Vavrouška.
Kde si pochutnal? „Mám rád řeckou a bulharskou kuchyni. Překvapilo mě Chorvatsko, kdy jsem svou reportáž postavil na gastrozážitcích. Poprvé jsem jedl žáby, úhoře a vyzkoušel různé speciality, které jsem připravoval s lidmi ve vnitrozemí, v tradičních podmínkách. To mě nadchlo a myslím, že to k cestování patří. Cestovatel by měl objevovat nejen památky.“
Polsko má obzvláště rád. „Myslím, že Češi jsou Polskem pozitivně zaskočeni. Úrovní služeb, jídlem, tím jak nás mají Poláci rádi. Nedám na Polsko dopustit a myslím, že je to pořád neobjevená země. Balt má něco do sebe, i když je studený.“
Blízká setkání, ČR Dvojka, 30. 8. 2024
Nedám na Polsko dopustit. Je to pořád neobjevená země, je přesvědčený cestovatel a reportér Petr Vavrouška
V rámci letního projektu projel devět zemí. „Do žádné jsem se nemusel přemlouvat. Jen bych býval možná raději navštívil některé méně známé destinace jako třeba Bosnu a Hercegovinu, Černou Horu nebo Albánii.“ Cítil se při natáčení projektu svobodný? Která destinace patří mezi cenově přístupné? Kde čerpá inspiraci ke svým cestám? Jak plánuje dovolenou? Nakazil cestováním i svojí rodinu? A cítí se dobře v hotelu?
Která ze zemí ho zaujala a kam by se vrátil? „Do Egypta. Překvapilo mě Rudé moře a akvárium všech možných ryb a živočichů. Bylo to fascinující. A výlet do Luxoru, kde se člověk setkává s místní historií. To byl zlatý hřeb všech devíti zemí,“ chválí Petr Vavrouška.
Kde si pochutnal? „Mám rád řeckou a bulharskou kuchyni. Překvapilo mě Chorvatsko, kdy jsem svou reportáž postavil na gastrozážitcích. Poprvé jsem jedl žáby, úhoře a vyzkoušel různé speciality, které jsem připravoval s lidmi ve vnitrozemí, v tradičních podmínkách. To mě nadchlo a myslím, že to k cestování patří. Cestovatel by měl objevovat nejen památky.“
Polsko má obzvláště rád. „Myslím, že Češi jsou Polskem pozitivně zaskočeni. Úrovní služeb, jídlem, tím jak nás mají Poláci rádi. Nedám na Polsko dopustit a myslím, že je to pořád neobjevená země. Balt má něco do sebe, i když je studený.“
Blízká setkání, ČR Dvojka, 30. 8. 2024