Divoké byliny a květy diskuze
Andrea Malá
Od jara do zimy nám příroda nabízí rostlinky plné vitamínů, minerálů a enzymů. Naše babičky sice nevěděly, co jsou enzymy, ale tyto dary přírody naplno využívaly. Medvědí česnek či divoká pažitka nejen čistí, ale i skvěle dochutí mnohé jídlo. Zázračné jsou kopřivy a pampelišky, které obsahují hodně železa, takže pomáhají s krvetvorbou, pomáhají odvádět z těla škodlivé látky a výborně se hodí na jarní očistné kúry. Ale nesmíme přehlédnout půvabné sedmikrásky, jitrocel, řebříček či hluchavku, které oživí zeleninový salát nebo polévku. Skvělý je šťovík žabinec ptačinec, bršlice kozí noha, mateřídouška, šrucha a kokoška pastuší tobolka. Jedlých a chutných rostlinek je spousta, stačí se poučit a dívat kolem sebe a postupně vyzkoušet, co našemu tělu vyhovuje.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářAutorovy další knížky
2017 | Divoké byliny a květy |
2017 | Raw - Energie pro váš život |
2017 | Smoothie Bowls |
2017 | Vánoční kuchařka |