Motol diskuze

Motol
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360508/mid_motol-xbO-360508.jpg 2 23 23

Drsný, až šokující příběh mladého kluka, co nastoupí jako sanitář do největší nemocnice v ČR a je konfrontován s nejtemnějšími stránkami lidské mysli. Martin je obyčejný pětadvacetiletý mladík, který nechá vysoké školy a jen tak si užívá života, co to jde. Až dokud ho rodiče nevyhodí z domu, a najednou je odkázán jenom sám na sebe. Jít dělat sanitáře do Motola se mu zdá jako sice těžká, ale jinak rychle přístupná práce. Netuší ovšem, že mezi svými novými kolegy narazí i na lidi, kteří nejen balancují na hraně psychopatie, ale často ji i překračují - a i když se Martinovi daří navázat krásný romantický vztah, temné hlubiny mysli těch, kterým byl ochoten pomoci, hrozí stáhnout ho do chmurného víru svých manipulativních a deviantních světů. Neobyčejně silná psychologická novela známého spisovatele, scénáristy a dramaturga se ještě před prvním vydáním stala předmětem žalob, soudních pří, a dokonce fyzického napadení autora. Pozoruhodné surrealistické ilustrace vytvořil Rudolf Bandor.... celý text

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

martin.holtzat
03.06.2018 odpad!

Po přečtení části „knihy“ Motol, celé jsem to fakt přečíst nemohl, mě napadla slova paní Kateřiny Cajthamlové : „Jste to, co jíte“, které bych pro Cajthamla upravil asi tak to : „Jste to , o čem píšete“ a v „knize“ Motol nedá věru mnoho práce najít co je Cajthaml žač.
Při představě STAŘÍKA vrtícího volantem taxíííí služby nebo pobíhajícího po FN Motol a obtěžujícího svým „ Už jsi četl Motol?“ „ Už jsi četl Motol?“ „ Už jsi četl Motol?“ jsou věru rozporuplné pocity!!!

Neúspěšný STAŘEČEK, KTERÝ PLÁČE SÁM NAD SEBOU to je věru smutná podívaná, a člověku může být takové životní trosky i líto. :-) :-) :-)

Snad kdyby se věnoval zemědělství jak uvádí ve své CV, tak by to mohlo být jak pro něj, tak pro společnost lepší.

A na závěr musím říct, že bestseller MOTOL je opravdu špica vydavatelství BELETRIS, klobouk dolů. :-) :-) :-)

milan.u
18.05.2018 odpad!

*Odpad.* Co vím, z doslechu, autor pobíhal po nemocnici a vykládal o svém záměru, že o nemocnici napíše knihu. Všem, co nebyli jeho kamarádi a nepodbízeli se mu, touto knihou udělal ostudu. Osobám, kterým změnil příjmení zdrobnělinou nebo změnou počátečních písmen, přiřadil negativní role a morální vady. Celé vydání knihy byla jedna velká intrika a spousta lidí s tímto "kusem" literatury nesouhlasí. Když přihlédnu k tomu, že autor ve svém životopise uvádí, že je majitelem kulturních podniků po Praze, zajímalo by mě teda kterých. Pokud vim, vydélává si autodopravou ve vypůjčeném taxíku firmy Levny rentcars. Což ukazuje, že se nebojí lhát.


Štítky knihy

nemocnice, špitály lhaní, lži stalking

Autorovy další knížky

Miloš Cajthaml
česká, 1952
2018  63%Na odstřel
2017  31%Motol
1990  50%Jak se kreslí nula
1984  46%Pronikavé soudy mladého muže