Posledná diskuze

Posledná
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330290/bmid_posledna-YZk-330290.jpg 3 618 618

Všetko sa začalo nevinne – do novej reality šou sa prihlási dvanásť účastníkov, medzi nimi aj profesionálna ochranárka prírody Zoo. Ešte predtým ako si zviaže ruky rodinnými povinnosťami, by rada zažila jedno veľké dobrodružstvo. Účastníkov vyšlú do lesa, kde v tíme i jednotlivo plnia rôzne úlohy, ktoré preverujú hranice ich odolnosti a vytrvalosti. Zadania sú rôzne a zdroje obmedzené. Územie lesa je dokonale pokryté kamerami, ktoré zachytávajú každú minútu dňa. No kým sú oni vonku, v reálnom svete sa stane niečo hrozné, ale súťažiac nič netušia. A aj keď náhodou natrafia na pozostatky devastácie, myslia si, že ide o súčasť scenára. Hra sa všetkým trochu vymyká spod kontroly a vytrvalá Zoo musí načrieť až na dno svojich síl, aby prežila, no nemieni sa vzdať.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Last One, 2016


více info...

Diskuze o knize (7)

Přidat komentář

Hanulka25
06.04.2018 3 z 5

Myslím, že pro čtenáře by bylo mnohem lepší, kdyby neznal pointu ještě dřív, než vůbec začne číst.

eva-lupen
31.03.2018 5 z 5

Uf. Nechápu jak tohle může být autorčina prvotina. Skvělá kniha, kterou jsem měla (a stále ještě mám) v hlavě. Vůbec nechápu jak to někomu může připadat jako odpočinková četba. To si neumí představit, že by se to mohlo stát? A nejspíš i jednou stane? Jasně, někomu může vadit střídání děje ob kapitolu, ale má to svůj důvod a používají to i slavní autoři.
Napínavé je to od začátku do konce a i ten konec se mi líbil. Neumřou všichni, zvíře přemohla jedno nemocné (zdá se, že to zasáhlo i šelmy psovité) a nechutnosti jsou nutné. Ono by to tak prostě bylo. Není to Hunger games, ale možná blízká realita.
Pro někoho je to možná moc psychologické a nechápe hrdinčino myšlení, které je ale jen přirozenou obranou, aby se z toho nezbláznila. Neříkám, že bych se ve všem chovala jako ona, ale ona není já a - to by bylo na dlouhou diskuzi :-).
Teď ji čte přítel a také se od ní nemůže odtrhnout :-).


Lena91
24.03.2018 2 z 5

Očekávala jsem od knihy hodně. Příběh podobný Hunger games, plný napětí, boje o život.. a místo toho? Putování soutěžících lesem, hledání stravy a příbytku a završení "prostě jen" úmrtím skoro všech soutěžících na nákazu a přežití jedné osoby. Ne že by to nebylo vcelku čtivé... ale...

LenkaWal
13.09.2017 4 z 5

DoDidDone: Mě přišlo, že to bylo jen klamání smyslů. Ten dům tak moc modrý nebyl. Na konci to vysvětlovali. Mladá matka, tam chtěla oslavit narození dítěte a oba zemřeli na tu nemoc. Proto ty balonky a ty balíčky. A pak je tam hlavní hrdinka našla.

DoDidDone
08.07.2017 5 z 5

Nepochopil někdo ten modrý dům?? :O

burianek
08.05.2017 odpad!

Jak jsem psal v recenzi, mám tísíc a jednu chuť napsat autorce! Nemůžu se zbavit dojmu, že popsala sama sebe a to jen do té míry, kam sahá její IQ. Označit tuto knihu jako světový bestseler je strašný podvod a nebetyčná levárna. Brání mi tomu jen to, že jsem asi ještě větší hlupák, když jsem si knihu koupil a na marketingový podvod skočil.

Knihontýnka
15.03.2017

Člověk už ani nemá zájem si něco takového koupit. Téma už tisíckrát omleté, na sto způsobů zpracované.