Prapověsti naše s trochou vtipné kaše diskuze

Prapověsti naše s trochou vtipné kaše
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/175069/bmid_prapovesti-nase-s-tr-175069.jpg 4 7 7

Všechny dávné pověsti o útrapách, o štěstí, ač zní mnohdy neskutečně, žít v nás zůstanou už věčně. "V knize je přepsaných 8 nejznámějších kapitol pověstí Aloise Jiráska, ale jsou přepsané do veršovaného vypravování s trochou nadsázky, ironie, parodie až sarkazmu. Každá kapitola má svůj dodatek. Například zde je dodatek ke kapitole "Příchod Čechů": Kdyby Čech znal tehdy mapy pochopil by, co nás trápí, nezůstal by v těchto krajích a mířil by k moři na jih!" více na: www.zdenekzelezny.cz... celý text

Diskuze o knize (9)

Přidat komentář

zzlatý
25.07.2020

Triatlet nic neparafrázoval. Doslova napsal, že by z mého psaní zvracel a já své knihy pouze naivně bránil. Pak všechno smazal. Toť vše. Možná jej i dráždí moje přezdívka, ale já ji dostal, když jsem velmi vážně onemocněl, nakonec přežil, ztratil profesi a na kurzu IT jsem dostal od lektora přezdívku zzlatý a já ji vzal se slovy, že ze zlata není, na rozdíl od železa, nikdy žádný šrot. Z mého veršovaného psaní asi všichni nezvracejí, když mě našel a oslovil "Albatros media a.s." a následně i "SPN - pedagogické nakladatelství."

1amu
23.11.2019

Úplnou náhodou jsem se dostal do vzrušené rozpravy o dvou knihách pana Zdeňka Železného. Domnívám se, že jde o "bouři ve sklenici vody" - proč ?
Je potěšitelné, že pan Železný píše knihy pro ty nejmenší. Ti si říkánky zapamatují a seznamují se postupně se zázrakem, kterému my starší říkáme kniha. Právě ti - dnes drobečkové, budou za dvě desítky let třeba rozhodovat o tom, kdo by je měl v čele státu reprezentovat. Až potud pane autore : má hluboká poklona !
Jiné to je s vaší (pro mne) nepochopitelnou reakcí na názor dvou čtenářů, ze kterých si jedné, a to Radky (-nick alef) vážím. Jednak, když se podíváte na její profil je oblíbená u mnoha čtenářů DK, jednak má množství podnětných komentářů, které jsou pro mě mnohdy vodítkem a upozorněním co dále číst.
Nemohu souhlasit s tím co píšete o 2 hodnotitelích, tedy jak by právě oni měli "hvězdičkovat " vaše knihy (z toho v jednom případě dost vulgárně) a mám dojem, že jsem se s něčím podobným na tomto fóru zatím ještě nesetkal.
Doufám, že jste to "pustil ven" v emocích. Pokud ne, škoda, velká škoda, protože by mi to připadalo jako v dávných neblahých létech, kdy jediná strana určovala lidem, nejen co mají číst, co mohou veřejně psát, jak se mají chovat, respektive i jak hlasovat. To si jistě pamatujete.
Ani alef, ani triatlet nechtějí vaše knihy likvidovat. Konec konců některé jsou vyprodané či s dotisky. Oni pouze demokraticky vyjádřili svůj názor a dojem, jak právě na ně zapůsobila vaše tvorba. A od toho snad právě Databáze knih je, že ano ?
Jirka, 1amu


alef
23.11.2019 2 z 5

Nezbývá než se opakovat, komentáře, pane Železný, nejsou určeny pro reklamu autora, ale pro vyjádření, nás, čtenářů, prosím, respektujte to!

triatlet
18.03.2019 3 z 5

Triatlet parafrázoval Zdeňka Železného tak, jak se Zdeněk Železný pokusil parafrázovat české pověsti. A zzlatý to neustál.
Pro děti tyhle nepovedené Prapověsti nedoporučuji. Verše průměrné, ilustrace podprůměrné.

zzlatý
18.03.2019

Vše začalo tím, že jsem svoje knihy pro děti uvedl sem ve známost a triatlet napsal, že by z mého psaní zvracel, a pak vše smazal. Já jsem jen své knihy proti jeho výrokům naivně bránil.

zzlatý
26.02.2019

Dvě hvězdičky? (od alef a triatlet) To jsou příliš červené oči a snaha rádoby autora níže uvedených výroků o likvidaci knihy, která vychází již ve druhém vydání a dělal se už i další dotisk. Jsou naštěstí i jiné názory, bez zášti a závisti , jak je zaznamenal i pan Loužecký. Podobně je na tom i druhé vydání "Prapověsti naše s trochou vtipné kaše", či "Svět jako na dlani". I tuto knihu Euromedia už dávno vyprodala, asi to byla, podle vás, tak hloupá jako ty předešlé, které již nikdo nesežene. Konkrétně moji "Abecedu" používají kantoři pro výuku čtení i v logopedii.
P.S.: Byla by zajímavá konfrontace bez anonymity internetu. To by asi triatlet nenapsal, že by z mého psaní zvracel, a pak vše smazal. Já jsem jen své knihy proti jeho výrokům naivně bránil. Bohužel život není pohádka, u nás zatím zlo jasně vyhrává.

alef
28.02.2018 2 z 5

to zzlatý: divím se Vám, pane Železný, že Vás to ještě neomrzelo, komentovat si sám sebe, a posílat si sem reklamu ... sám na sebe ... nechte prosím tento prostor nám, čtenářům ... rádi bychom se k Vaší práci vyjádřili sami :-)

zzlatý
28.02.2018

https://www.krajskelisty.cz/kultura/18860-ani-ve-vaznych-okamzicich-spetka-humoru-neskodi-a-pak-si-treba-muzete-pohrat-se-zviratky.htm

alef
11.02.2018 2 z 5

Milý zzlatý, možná byste se, dříve než začnete sprostě urážet nick "triatlet", měl podívat na jeho profil, já to udělala a vřele doporučuji i ostatním čtenářům , prohlédnout si pozorně i ten Váš, na rozdíl od kolegy triatleta, který přečetl, erudovaně, trefně, a zajímavě hodnotil přečtené knihy, a není jich málo (mimochodem, z jeho komentářů je zřejmé, že na rozdíl od těch Vašich, poezii rozumí), tak Vaše komentáře na zdejším profilu "hodnotí" (píši v uvozovkách, protože jen stěží lze Vaše komentáře označit za hodnocení), spíš bych řekla, chválí z té největší části, pouze Vaši vlastní práci, samo za sebe hovoří počet přečtených knih 16 z toho valná většina Vašich, zrovna tak hodnocených, proto se ptám, proč jste na DK? ... abyste "fušoval" do řemesla nám, čtenářům? ... a podbízel se se svými pracemi? ... mimochodem z čeho jste usoudil, že u dvou protichůdných komentářů nemůže jít o stejnou knihu? :-) ... víte, kolik čtenářů ... tolik různých chutí :-) ... svá vyjádření byste měl mít víc pod kontrolou ... zvlášť pokud si říkáte spisovatel :-). Přeji Vám úspěch na Vaší spisovatelské dráze ... jen přitom, prosím, nezapomínejte na nás čtenáře, a nechte nám, prosím, prostor pro to, abychom se mohli sami vyjádřit, co se nám líbí a nelíbí, a tenhle web je tu přesně od toho, a pro nás, čtenáře, milý pane spisovateli :).