Proces s vedením záškodnického spiknutí proti republice - Horáková a společníci diskuze

Proces s vedením záškodnického spiknutí proti republice - Horáková a společníci
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/325127/bmid_proces-s-vedenim-zaskodnickeho-spik-akb-325127.jpg 5 2 2

Diskuze o knize (2)

Přidat komentář

SputnikV
12.08.2021

bublinka 78 - takže i vy jste pochopila, že ti odsouzení v té rozjitřené a na násilí už zvyklé době spolupracovali proti své republice se západními službami?
ano trest smrti pro dnešek a pro lidi slušné i tehdy byl moc, ale není divné, že stejné světové veličiny protestovaly nejen proti popravě Horákové, která, jak jste sama dodala spolupracovala s cizími tajnými službami proti své vládě, ale protestovaly i proti popravě manželů Rosenbergerových, kteří, jak se vědělo tehdy a nové výzkumy to potvrdily i dnes., neudělali proti USA lautr nic?

dělit režimy, vlády a zejména v té době, na laskavé ,spravelivé a zločinné vnucené je nesmysl

kdopak otevřel skříňku s násilím? nebyli to náhodou Němci, a nevedli náhodou až do svých smrtí Německu řečeném západní nacisté soudy, policii i vojsko? a pokud se týká procesů v SSSR - nebyl to náhodou západ, kdo nakukal Benešovi a ten pak uvěřil a předal Stalinovi falešnou informaci, že armáda i politika je prolezulá nepřáteli sovětského režimu.. pak následovaly třeba armádní čistky, které semlely i Tuchačevského?

siena
10.08.2021

Bublinka78, co komu bylo prosím u zadele?

Řekla bych, že každému musí být jasné, že tato kniha přináší pohled těch, kteří politické procesy vedli a inscenovali. I je celkem známo jak byli odsouzení "učeni" své řeči, že obhájci byli na hony vzdáleni své profesi... A samozřejmě, že svět nemlčel. Přesto byla paní doktorka popravena, spolu s ní dalších více než 200 obětí politických procesů v padesátých letech. Stačí alespoň kliknout do vyhledávače...
A za popravené, za zničené životy tisíců lidí, obětí komunistické represe, je zodpovědný jen komunistický režim, jejich představitelé! Nikdo jiný! Ne tato kniha, ale tehdejší režim byl nebezpečný... Stejně, jako relativizace toho, co se tu dělo po roce 1948, 1945.

Ještě si dovolím poznámku, která souvisí i s tím, jak dnes žijeme a jak to žití reflektujeme. V roce 1946 proběhly volby a v nich zvítězila Komunistická strana. Na rozdíl například od Slovenska. Samozřejmě, volby to nebyly již úplně svobodné, některým stranám bylo znemožněno se jich zúčastnit, jako tehdy největší, Agrární straně. Přesto, zvolili jsme... V padesátých letech se našli lidé, kteří podepisovali petice pro tresty nejvyšší. Opět, nemálo jich bylo, kteří to dělali ze strachu, oprávněného strachu, který si nedovolím nijak soudit. Však proto ty exemplární inscenované procesy probíhaly, aby, jednak zlikvidovaly ty nepohodlné, a zbytek obyvatel zastrašily. Ale přesto jich bylo nemálo, kteří to dělali z přesvědčení, a kteří by i dnes, obávám se, nijak neváhali... A tak bych mohla pokračovat až do roku 1989, do roku 2021... Jak trefně poznamenal pan profesor Přibáň, prezidentskou volbou v roce 2018, do parlamentu na podzim 2017, skončilo české národní obrození, tedy hraní si na oběti:
„Vidíme, že 30 let si tady vládneme sami, nikdo nás neohrožuje zvenčí a my sami dokážeme demokracii zničit. Češi se stali sobě největším nepřítelem. To je základní výsledek této volby. Já bych dokonce řekl, že tady skončilo národní obrození. Už si nemůžeme nalhávat, že Češi jsou rození demokraté.“ (Zemanovo vítězství je tečka za jednou érou. Jaká bude ta další, ještě nikdo neví. ct24, 28.1.2018)