Vaříme za babku - hospodárně, levně a rychle diskuze
Pavla Michňová
Věřte nebo nevěřte, ještě dnes se dá navařit takříkajíc za babku. Chceme-li si pochutnat a jíst přitom zdravě, nemusíme hned utrácet závratné částky. Chce to jen trochu snahy, fantazie, vytrvalosti a především důvěry v prastaré lidové potraviny, jako jsou luštěniny, obiloviny, brambory nebo zelenina. Tyto potraviny v sobě skrývají ohromné bohatství vitaminů, minerálních látek a vláknin, přestože jejich cena je ve srovnání s cenami jiných potravin poměrně nízká. Jídelníček zdravého člověka by měl být ovšem vyvážený a jeho skladba by měla být co nejrozmanitější. Nebyla by to dobrá rada doporučovat, abychom jedli jen fazole, kroupy a brambory, a tím prospěli svým peněženkám. Je totiž nepochybné, že takové vaření by nás brzy přestalo bavit, rodině by se to přejedlo a veškerá snaha by se minula účinkem. Účelem této brožurky není fanatický návrat k lidovým potravinám "chudých", ale ukázka, že z těchto surovin občas lze připravit jídlo opravdu báječné. Proč nezkusit tu a tam něco, co chutná skvěle, prospívá našemu zdraví a alespoň trochu nám pomůže přiblížit se našim nejrůznějším finančně náročnějším snům.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářAutorovy další knížky
2001 | Recepty za babku - Vaříme hospodárně, levně a rychle |
2004 | Vaříme rychle, levně, chutně |
2004 | Vaříme za babku - hospodárně, levně a rychle |
2003 | Listové těsto ve slané i sladké úpravě |
2008 | Nejlepší omáčky |