Základy praktické chirologie diskuze

nehodnoceno
Základy praktické chirologie
https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72142/zaklady-prakticke-chirologie-72142.jpg 0 0 0

Autorka, která se aktivně zajímá o tajemno a magično, předkládá čtenářům komplexní, systémové dílo zabývající se problematikou chirologie. Sama říká, že ruka je váš průkaz způsobilosti, vaše zrcadlo duše i těla, tužeb neřestí a talentů. Na vašich dlaních jsou zanamenány hranice vašich možností, ale i schopnost, či neschopnost tyto meze posunout.... celý text

Diskuze o knize (1)

Přidat komentář

Twiggina
18.11.2012

Malá ukázka z knihy:
Co je to chirologie
Nejstarší záznamy o chirologii jsou z období 3 000 let př. n. l. a pocházejí z Číny, Tibetu a Indie. Ze znaků v dlaních dokázali lidé vyčíst charakter člověka, jeho osud i zdravotní stav. Z úctou k této vědě vzhlížely i takové veličiny, jako Aristoteles, Plinius, Paracelsus a jiní. Aristoteles doporučil tuto vědu Alexandru Velikému ke studiu s poznámkou, že je hodna jeho pozornosti.
Do Evropských kulturních kruhů se chirologie dostala v devátém století. Za vlády Jindřicha IV. se za veřejné provozování těchto praktik odsuzovalo k pranýřování a jednomu roku vězení. Za panování Jindřicha VIII. byl v Anglii vydán dekret, který postavil tuto vědu úplně mimo zákon, ale naopak v Německu, v té samé době, byla chirologie plně respektována. Na počátku devatenáctého století došli vědci ke shodnému názoru, podle kterého je ruka napojena na nervový systém a tudíž je pod přímým vlivem myšlenek a konání člověka. Až do konce devatenáctého století byla chirologie uznávanou naukou, která se přednášela na universitách a využívala v praxi. Po tomto období se stala vysmívanou vědou díky tomu, že byla zneužívána některými jasnovidci. V posledních letech celosvětové vědecké výzkumy dávají naději na opětné proniknutí chirologie do psychologické a medicínské praxe.
Ať již jako uznávaná či vysmívaná, přežila chirologie celá tisíciletí a dokonce se i rozvíjela. To nám ve své podstatě dokazuje, že se nejedná jen o pouhou pověru. Nelze kategoricky odmítat tuto vědu. Zrovna tak bychom mohli říct, nechci žít, protože nevím z čeho se život skládá, či nechci myslet, protože neznám myšlenkový proces a nevím co z toho budu mít.
Držíte v rukou skripta chirologie ve kterých se snažím o co možná nejsrozumitelnější interpretaci této nanejvýš zajímavé vědy.
Je až s podivem co dokážou ruce prozradit. Už jenom držením, pohybem a tvarem vyjadřují nejniternější city a myšlenky svého nositele. Svým zabarvením, pružností pokožky, teplotou a případnou vlhkostí, ruka signalizuje momentální rozpoložení člověka, ale i zdravotní stav organismu. Při podávání ruky je dobré si uvědomit vlastní pocit, který se v nás vynoří při stisku. I ten má svůj význam, podle toho jak je intenzivní a kolik vřelosti je v něm obsaženo či nikoliv. Za svůj život jsme podali ruku mnoha lidem a činili jsme tak zcela bezmyšlenkovitě, pokuste se o opak a budete překvapeni, kolik různých stisků ruky poznáte. Člověk dokáže ovlivnit výraz svého obličeje, ale jeho ruce nepřipustí žádnou přetvářku.
Rů Vernerová - Twiggina

Štítky knihy

chirologie

Autorovy další knížky

Růžena Vernerová
česká, 1951
2004  100%Tajemství cikánských karet
2002  53%Praktický výklad velké arkány tarotu
1997  0%Základy praktické chirologie