PODVODNÍ UŽIVATELÉ

DISKUZE » Bazar

ddkk
ddkk 08.11.2018 v 22:01

Dan to vyhodnotil jako spam a zprávu uživatele John777 zablokoval.

Text příspěvku byl upraven 08.11.18 v 23:01

Koka
Koka 08.11.2018 v 22:28

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Halibeli
Halibeli 06.12.2018 v 15:14

Chci se zeptat. Stalo se vám někdy ze vám tady někdo nabídnul knihu kterou jste nemohli nikde sehnat ale po odeslání peněz knihu neposlal ?

tsal
tsal 06.12.2018 v 15:41

newtory
newtory 06.12.2018 v 16:03

Tiež som si zadal záujem o knihu a ktosi sa mi ozval. Mal takmer čistý profil a odrazu mi núkal knihu, ktorú zadal do ponuky dodatočne po mojom dopyte. Zariekol som sa, zakázal som si to, pretože intuícia sa vzpierala. Dnes už nezistím či bola ponuka košér. Ale knihu som zohnal o čosi neskôr, bez nervov a v pohode.

Kalimbo
Kalimbo 19.02.2019 v 17:23

Lidi pokud kupujete od někoho knihy, nikdy neposílejte peníze předem, je mnoho podvodníků. Bud osobně a nebo na dobírku, tak máte obě strany jistotu, že vše proběhne jak má. Jinak se mrkněte na mé nabídky knih, prodávám kompletní série a za rozumné ceny .

Memento
Memento 19.02.2019 v 17:34

Dobírku nemám ráda - není zaručeno, že si kupující knihu převezme a zaplatí.

Kalimbo
Kalimbo 19.02.2019 v 17:43

Ano to je určitý risk, tedy v tom smyslu že vám nikdo už nezaplatí poštovné které jste musela zaplatit. Na druhou stranu, málo kdo pojede osobně pro knihy x Km. Tak že bohužel bud dobírka a nebo osobně. Platba předem musí být vždy vyloučena. (Teda ne každý je podvodník). Já např. realizuji mnoho obchodů prodejem jiných věcí, na mnoha stránkách. Jakmile mi lidi nabízeli poslání částky na účet předem, jsem je vždy odmítl a upozornil na podvodníky v tomto směru. Tím je jaksi záruka mého charakteru, slušného a poctivého prodejce.

Memento
Memento 19.02.2019 v 18:26

Tak to jsem ráda, že jsem se tu nesetkala s podvodníky při platbě předem - ať už při nákupu či prodeji.

Koka
Koka 19.02.2019 v 18:28

Kalimbo, na to, že jste se na tyto stránky zaregistroval teprve včera, vynášíte příliš rezolutní soudy, aniž byste mohl jen tušit, jak to tady chodí. Doporučuji - projděte si diskuze na téma zdejšího Bazaru pár len zpátky - je to ovšem několik nepochopitelně roztroušených diskuzních vláken, a tak možná i trochu zdlouhavé čtení, ale zjistíte, že většina účastníků se shodla, že dobírkou ne, nikdy! Proč by měla být platba předem vždy vyloučena? Co vás vede k tomu kategorickému tvrzení či výzvě?
Zaregistrovat se včera a už dnes tady vyzývat k tomu či onomu a hned využít svůj první vstup na toto téma k sebepropagaci "mrkněte se na mé nabídky, prodávám levně ..." to není zrovna nejvhodnejší začátek. Tisíce lidí tady mají své nabídky a také prodávají levně ...

Skallarix
Skallarix 19.02.2019 v 18:29

jamajka99
jamajka99 19.02.2019 v 18:36

Dobírky ANO ALE...!!! Dost jsem na ně doplatila. Dnes není problém přes účet poslat i zadarmo peníze. Takže předem na účet běžné poštovné a pak teprve dobírka na zbytek částky (t.j. celková částka zaplacená na poště + cena knih - předem zaplaceno).

Pirnitz
Pirnitz 19.02.2019 v 19:00

Já si nemyslím, že dobírka je bezpečnější, než platba předem. Převezmete si dobírku, podepíšete to a doma zjistíte, že jsou tam místo drahé knihy např. naskládané noviny. Dobírka je převzatá a nemáte důkaz, že tam bylo něco jiného. Při platbě předem máte alespoň výpis z účtu, že jste zaplatil a nic nedostal. Tedy důkaz pro případný spor. Dobírka by se musela před podpisem na poště rozbalit a zkontrolovat před pracovníkem pošty. Ale když je za vámi fronta ap. Myslím, že to tak dělá málokdo.

Koka
Koka 19.02.2019 v 19:06

Pirnitz - to, co píšte, a mnohé další argumenry zde byly vyslooveny již mnohokrát, zejména v diskuzních vláknech Bazar knih a v diskuzích, které v různých vláknech vypukly po zpoplatnění inzerátů. Jenomže nový, nezorientovaný prodejce si vybere hned vlákno s tím nejapelativnějším názvem (které vzniklo na to, aby se zde upozorňovalo na konkrétní případy podvodu), a hned do svého prvního zdejšího příspěvku napíše, jak on je jen čestný, poctivý a jak se tyto jeho vlastnosti poznají jen a pouze z dobírky. Nesmysl!

Kalimbo
Kalimbo 19.02.2019 v 19:08

Koka, nevynáším rozsudky a už vůbec nikoho nesoudím. Přečetl jsem si zde, jak mnoho lidí bylo napáleno při platbě předem a chtěl jsem na to reagovat svým názorem. Nejde o to jen tady, na spoustu stránkách bylo okradeno mnoho lidí. Na nejmenovaném, poslalo předem na účet podvodníkovi přes 80 lidí, částku 6000,- A policie nic nezmohla. Já osobně jsem prodal mnoho věcí a vždy na dobírku, nikdy se mi zásilka nevrátila. Samozřejmě at si to každý dělá jak sám uzná, já jsem jen náhodou zajel do sekce podvedených a tak jsem napsal svůj názor. Rozhodně ale nekritizuji názory druhých, jako vy a Skeeve. To že jsem si přidal k názoru na danou věc, titulek který opět kritizujete. Je jen moje upozornění, že dané knihy sérií které nabízím se nedají sehnat komplet a že někdo chce za knihu z té série 750,- a za druhou 950,-, je zlodějna sama o sobě, to si myslím že není dobrý začátek. Dávám to tak lacino, protože vy už nevíte, že sběratelé chtěli odemě jen pár knih ze série nikoli jako celek, právě s odkazem na nejmenované prodávající zde na této stránce. S upozorněním že tyto lidé nakupují jenom proto, aby prodávali několika násobně dráž a jelikož mi není lhostejnost sběratelů, tak proto jsem s cenou šel tak, aby jim to neprocházelo jen tak. To jen pro vysvětlení, proč jsem ke svému názoru přidal i svou , jak vy píšete propagaci svého bazaru. (mimochodem to vůbec nepotřebuji) prodal jsem knihy za 32.000, během 14 dní. Tak že si můžete vy dva myslet co chcete, ale nekritizujte druhé za jejich názory. Přeji hezký zbytek dne

Koka
Koka 19.02.2019 v 19:18

Kalimbo - ještě jednou: doporučuji, projděte si zdější diskuzní vlákna o Bazaru, pak třeba zjistíte, že o tom, jak někteří lidé se zde snaží nakupovat levně, aby pak - obyčejně pod jiným jménem - draho až předraženě prodali, se zde píše a psalo už léta. Není to až váš objev. Vaše tvrzení, že jen zasílání knih na dobírku je známkou a zárukou "charakteru slušného a poctivého prodejce" odmítám, i přes váš odpor kritizuji a nadále tvrdím: slušní a poctiví prodejci tady byli (a nadále jsou) i před vámi, a ani k tomu nepotřebovali zasílání na dobírku.
Jinak: váš zákaz kritizovat druhé za jejich názory, je na stránkách webu, kde se to kritikou na Dostojevského, Hemingwaya, Steinbecka, Zoly, Umberta Eca a dalších a dalších jen tak hemží - to je opravdu trefné!

Kalimbo
Kalimbo 19.02.2019 v 19:50

Koka ,dobře takže teoreticky, někdo se s vámi domluví že vám prodá knihy a pošlete mu peníze předem na účet. Vy stále čekáte na zaslané a ono nic. V tomto případě se můžete obrátit na banku se žádostí o navrácení částky, jedná se pouze ale o žádost, banka jasně musí vyjít vstříc. Ale jasně a zřetelně informuje, že pokud se druhá strana tomu bude bránit, nic s tím nezmůže.V tom horším případe vám dotyčný zašle krabici plnou novin. V tom okamžiku se nemáte už jak bránit. Proč ? Protože jste zásilku dostal a to že budete tvrdit že v krabici nebylo to, co jste si objednal a peníze jste poslal předem na účet, už nikoho nezajímá a nemáte to jak dokázat. Podvodník bude mít podací lístek z pošty, už jenom tím je v suchu, protože svůj úkol splnil. Naopak na dobírku, máte vždy možnost zboží zkontrolovat a bez problému nepřevzít. Zrovna jsem posílal fotoaparát na Slovensko sběrateli, který chtěl sám od sebe poslat peníze předem na účet. Což jsem odmítl a upozornil na nekalé praktiky. Na celém internetu jasně všude upozornují, nikdy neposílat předem někomu peníze na účet. A mimochodem nikdy jsem v komentářích nepsal nic o tom, že jsou zde nepoctivý prodejci. To že vaše obranné názory vypovídají jasně o tom, že máte rád zasílání peněz předem na váš účet, je více než jasné. A je to naprosto v pořádku, když patříte k těm poctivým. Ale zbytečně nekritizujte a neshazujte můj svobodný názor, který se týká obezřetnosti platby předem.

Koka
Koka 19.02.2019 v 20:04

".... A mimochodem nikdy jsem v komentářích nepsal nic o tom, že jsou zde nepoctivý prodejci."
- je to marné, je to marné, je to marné, ale přesto vám doporučím: všimněte si název tohoto diskuzního vlákna, do kterého s takovou vehemencí - a hned na úvod svého zdejšího působení - přispíváte, všimněte si také jeho výraznou grafickou podobu a pak ho dejte do souvztažnosti s vaší vlastní výše citovanou větou. Třeba porozumíte ....

Skallarix
Skallarix 19.02.2019 v 20:13

@Kalimbo - Nevím, co je potupnější, když se potřebuje komunikující nějak "vyšvihnout" nad ostatní. Poměřovat si v diskuzi své domnělé IQ, výdělky, nebo délku svého přirození...? To je ostatně jedno. Výborně, reklamu nepotřebujete, proto si ji děláte a blahopřeji k vašemu výdělku 32 tisíc za dva týdny, jak píšete. Jistě vám blahopřeje i FÚ, kde jistě zákonně zdaňujete své výdělky, jak úspěšný podnikatel jste. Děkujeme za příspěvek a za váš názor, ale (ne, omlouvat se nebudu) všichni tento názor nesdílíme. Jak již bylo zmíněno, jste tu od včerejšího dne, lepší by bylo nejdříve si možná pročíst diskuzi nazpět, než ze sebe dělat.. .. Ále, doplňte si sami.

Kalimbo
Kalimbo 19.02.2019 v 20:22

Je zbytečné se o tom dohadovat a zbytečně zahlcovat vlákno. Každý zastává jiný názor, někdo by rád peníze předem na účet (především aby on byl chráněný) to jestli je dotyčný poctivý a nebo není, to už je ve hvězdách že ano ? A někdo zase na dobírku, protože upřednostnuje na prvním místě ochranu kupujícího, bez zbytečných obav :) I když na úkor risku, že se mu zásilka vrátí a peníze z poštovného nikoli. Tím z mé strany ukončuji tuhle debatu.

Kalimbo
Kalimbo 19.02.2019 v 20:30

Skevee udělám výjimku a k vám se ještě vyjádřím. Je úplně jedno, kde jak dlouho jste. Jde pouze o názor a pokud je napaden , bude taky bráněn. Kde jste vzal že jsem podnikatel ? Jak jste přišel na to, že pokud prodáváte jednou řádně zdaněnou věc, že jí musíte znova danit ? Máte asi hodně mezer, co se týče daní. K takovým názorům, jaký jsem napsal já. Se vždycky ozvou ty co zastávají opačný názor, v pořádku, ale ruku na srdce, kolik je poctivých a nepoctivých. To asi těžko říci že ano ? Proto ty co platili předem a naletěli, mohou pouze poděkovat jenom těm, co vehementně zastávají jednu možnou platbu a to předem na účet. Protože poctivý od nepoctivého se nerozezná. Ale záruka od dobírky a platby předem, jistě ano :-) Přeji hezký den

Text příspěvku byl upraven 19.02.19 v 20:47

Skallarix
Skallarix 19.02.2019 v 20:48

To "podnikatel" bylo samozřejmě nadneseno, z něčeho takového jsem vás podezřívat nechtěl. A hodně ,mezer? Když myslíte.... (mrkněte se kupříkladu na "Příležitostné příjmy" - §10 (Ostatní příjmy), Zákon o daních z příjmů). Ah... A hezký den.

Text příspěvku byl upraven 19.02.19 v 20:48

Kalimbo
Kalimbo 19.02.2019 v 21:00

To se ale jedná o prodej např pozemků, nemovitostí, pronájmů. Nikoli, že někomu prodám např. knížky (ze kterých byli odvedeny daně) . Pokud by to bylo, jak vy píšete, pak by neexistoval jediný online bazar. A to mi věřte, že by si na to FÚ došlápl. Moc mezer ... Hezký den

Text příspěvku byl upraven 19.02.19 v 21:01

Skallarix
Skallarix 19.02.2019 v 21:15

Opakované přeprodávání movitých věcí je jako takové tedy osvobozeno od daně a je bezlimitní - protože už byla daň zaplacena, kdysi, při koupi kupříkladu.... Aha. Díky za poučení a doplnění mých mezer a směle dál! ;-))

P.S. Daně byl-Y- odvedeny. Doplnění mezer ;)

Text příspěvku byl upraven 01.04.24 v 08:10

nif
nif 19.02.2019 v 21:16

Já tu přidám trošku do mlýna, protože se mě to zrovna týká. To, že můžete zkontrolovat balíček na dobírku na poště už neplatí. Teda, zkontrolovat ho můžete, ale až po zaplacení a bude vám to k ničemu. Mluvím z vlastní, čerstvé a velmi bolavé zkušenosti, kde šlo bohužel o mnohem víc než pár stovek za knihy.

Paní na Poště při reklamacích říkala, že už Pošta nesmí nijak zasahovat. Má smlouvu s odesílatelem a už kvůli dlouholetým komplikacím žádné otevírání balíčku před jeho převzetím pro kontrolu neumožňuje. Musíte to převzít, otevřít, jestli to není poškozené - kvůli případné reklamaci služeb Pošty, ale zaslání cihel se řeší už jen s PČR.

A já jsem za osobní odběr, u toho se nemůže pokazit skoro nic. Jen má člověk holt omezenější výběr. Ale naštěstí jsem pražák, tak to ještě jde. :-)

Text příspěvku byl upraven 19.02.19 v 21:18

Vložit příspěvek