Technické potíže? | Diskuze | Databáze knih

Technické potíže?

DISKUZE » Chyby na webu

Koka
Koka 21.05.2021 v 16:31

siena,
na některé "vetřelce", co nejsou povídkami ani básněmi ani pohádkami, a přesto se tváří jako "části děl", zatím ti "kolegové Guya Montaga" nepřišli, a tak tady zůstávají, v tiché ilegalitě:
https://www.databazeknih.cz/povidky-z-knihy/tragedie-57698
(ale jistě je teď smažou, že ?) - he he he!)

siena
siena 21.05.2021 v 17:36

Koka, no, určitě tu bude více podobných ilegálů... :-)
Jen doufám, že než někdo smazal, tak alespoň vepsal do anotace. Že bude potom snadnější doplňování...

reader.007
reader.007 21.05.2021 v 23:36

PanPredseda: na tomhle se asi moc neshodneme, protože já jsem kupříkladu toho názoru, že když přijdu do obchodu rovnat zboží do regálu, nemusel by mne majitel krámu uhánět, abych u něj nakoupila kdejakou blbost.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 22.05.2021 v 07:17

Reader: vážně? Já měla za to, že do toho obchodu se chodíš jenom koukat a že zboží rovnáš je jenom tvoje dobrá vůle, nikdo tě do něj ani nenutí, takže bys ani neměla čekat zásluhy, logicky, a když po tobě bude někdo něco chtít, kupovat si to nemusíš...

PanPredseda
PanPredseda 22.05.2021 v 09:47

Ad reader.007 a Lenka.Vílka:
Vaše názory beru v potaz. Pravdou je, že já spíše "nakupuji" a "přerovnal" jsem zatím jen pár kousků zboží v regálech.
Aby byla ohodnocena i tato vaše práce, mohl by majitel "krámku" zavést slevu na účastnickém poplatku a to klidně až do výše 100 %. Počítat by se dala pravděpodobně z bodů, které byly získány za jeden rok zpět.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 22.05.2021 v 10:04

PanPredesa: on to není můj názor. Pouze názor na názor reader, který z mého pohledu nedává smysl.

Já třeba o žádné ohodnocení nestojím. Když něco opravím nebo dolním nebo vložim, dělám to pro sebe a toho, kdo přijde po mě. Jistě, na konci se to sečte a cenu dostane jenom majitel, ale to mě nijak zvlášť netrápí. Mám ve věcech raději pořádek a mrzí mě, když jsou případy, kdy to prostě nejde. Třeba když někdo neví, jak oprvait knihu a místo toho, aby to přiznal, tak hlášení ignoruje a doufá, že zapadne v listování vlákna. Tomu se už dnes jenom pousměju. Je to lepší na nervy, než se kvůli každý blbině rozčilovat. Zjistila jsem, že to je impuls pro moderátora, aby ignoraci prohloubil.

Text příspěvku byl upraven 22.05.21 v 10:07

Marthas
Marthas 22.05.2021 v 16:21

To PanPredseda: To už jsem tu tuším kdysi navrhovala taky, a nejen já, naše návrhy, ale nebyly kvitovány s povděkem. Můžeme být rádi, že nás za to nesmazali.

PanPredseda
PanPredseda 22.05.2021 v 16:57

Ad Marthas:
Mně by to smysl dávalo. Ale kdo jsem já, abych do toho mohl mluvit, že?

Marthas
Marthas 22.05.2021 v 17:10

To PanPredseda: No my všichni jsme pouze běžní uživatelé, předpokládám, takže máme právo leda kafrat, ale nesmí to být bráno jako urážka a ani popíchnutí.-)

PanPredseda
PanPredseda 22.05.2021 v 17:39

Tak dokud nenajdu lampárnu, budu mlčet. ;-)

Marthas
Marthas 22.05.2021 v 17:44

To PanPredseda: To je pro uživatele asi nejlepší volba z pohledu......

reader.007
reader.007 22.05.2021 v 21:57

PanPredseda: tak slevu nebo odpuštění jsem fakt nečekala, ono tady není v módě ani blbé "Děkuju", které jsem optimisticky očekávala když admin několikrát po sobě fasoval Lupu.

Lenka: ano, děláme to, my blbci, zcela dobrovolně. Přesto je to kopa práce, bez které by na místním, mnohými tolik vychvalovaném webu, byl bordel jako v tanku, nebo taky velice prázdno.
A nediv se že jsem poněkud zhýčkaná občasnými projevy vděku z nečekaných zdrojů - věřila bys, že mi jednou dokonce poděkoval i chlápek běhající v lese, že tam sbírám odpadky?

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 22.05.2021 v 23:04

Reader.007: ano, věřím, že je větší šance, že ti poděkuje za pomoc cizí chlap, než chlápek, kterej díky tvé částečné pomoci dostane další lupičku.
Ale na druhou stranu, je to jako v práci. Když něco udeláš správně, nikdo tě nepochválí. Je to tvoje práce, tak co jako čekáš?! Jsou to věci, které děláš automaticky. Ale nedej, abys něco udělala špatně. Oheň na střeše...
Prostě normálka, že...

Nevím, zda jsem poslední dobou jenom negativní nebo je mi už jedno, jak to působí na ostatní, ale je to lepší než všechno zbytečně prožívat. Hned jde všechno líp :)

Text příspěvku byl upraven 22.05.21 v 23:14

PanPredseda
PanPredseda 23.05.2021 v 00:34

Lampárnu jsem nenašel, ale snad můžu napsat, že si práce těch, kteří do DK přidávají knihy, autory, ilustrátory atd. a v těch nesprávně přidaných dělají pořádek, vážím.

reader.007
reader.007 23.05.2021 v 11:54

Vilka: jako v práci... tak to je velice přesné :-)

PanPredseda: rádo se stalo, když je to k užitku i jinde než jen prodeji reklamy uživatele ;-)

whack
whack 24.05.2021 v 19:04

na svojom profile mám:

(1986, muž) · Bratislavský kraj (SK) · statistiky· web

Body: 8 944 · "514 knih,..."

Keď kliknem na "514 knih,..." tak ma to hodí znova do Statistik. Predtým som mal v riadku kde sú body, Knihy a Autorov ktorých som pridal do Databázy, teraz nie.

screenshot: https://i.imgur.com/2DfAuiV.jpg

Text příspěvku byl upraven 24.05.21 v 19:35

Marthas
Marthas 24.05.2021 v 21:51

To whack: Tuším, že je to již opraveno.-)

Marthas
Marthas 24.05.2021 v 22:17

Já si všimla něčeho jiného. V sekci Aktivita oblíbených uživatelů je to poslední dobou trochu zvláštní. Všimla jsem si, že u Hodnocení a Komentáře je vždy jiné vydání než u Právě čtených nebo Přečtených a pochybuju, že by to moji oblíbení tak často měnili. Ale mohu se mýlit, proto to dávám zde, abych měla zpětnou vazbu.

whack
whack 25.05.2021 v 21:34

Marthas, nie je, stále sa mi to zobrazuje rovnako.. Na riadku kde mám body mám iba "514 knih,..." -presne to. A ked na to kliknem tak ma to hodí do sekcie Statistiky. nemám tam knihy a autorov ktorých som pridal do Databázy.

Text příspěvku byl upraven 25.05.21 v 21:35

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 25.05.2021 v 22:24

Whack: máte to tam, já to tam vidím...je to zbytečné zdvojení cesty ke stejnému výsledku :( což by nevadilo, ty dvě cesty. Jenom kdyby to nebylo na profilu dva řádky nad sebou a nezabíralo to tam místo. Stejně jako počet bodů, který je momentálně jenom k honění trika, když za body nic není...

Ve statistikách, kam se dostanete přes statistiku nebo přes číslo počtu knih, vidíte (já u vás taky) "Přidaný obsah" a tam vidíte statistiku přidaného. To červené je na proklik. To černé není.

Vylepšení na Zlatou malinu. Naprosto chápu, proč se s tímhle nikdo nepochlubil v Novinky na webu :/

Text příspěvku byl upraven 25.05.21 v 22:31

whack
whack 26.05.2021 v 16:43

Lenka.Vílka, ďakujem za info, už som pochopil a našiel čo som hľadal.
Ano, je to veľmi čudný krok, aj vizuálne je to horšie, a je to aj neprehladnejšie..
Asi to je len kvoli reklamám.. Tých tu tiež nikdy nebolo toľko čo teraz..
Pravdupovediac tieto kroky mi dosť znechutili a znepríjemnili pobyt na Databáze, trávim tu čoraz menej času..
No nič, prajem pekny deň :)

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka 28.05.2021 v 22:09

Whack:
https://www.databazeknih.cz/novinky-na-webu
Konečně oznámeno. Jenom si nejsem jistá, zda to vedení vyšlo a přerod to byl ok na zvyknutí. Přerod na zvyknutí si představuju tak, že se do novinek napíše "Teď budeme předělávat xyz, tak neplašte, žádná technická chyba." Místo toho jako vždy vznikne diskuse zmatených uživatelů, do které nikdo nezasáhne, a oznámí se, až když je hotovo. Prostě zdejší klasika... ;)

Marthas
Marthas 29.05.2021 v 00:21

To Lenka.Vílka: Neříkala jsem to?..

kapr
kapr 29.05.2021 v 04:05

Novinky by asi zasloužily rozdělit na zásadní změny, a monitoring aktuálně prováděných - měněných dat, či způsobů jejich zpracování.

Koka
Koka 29.05.2021 v 09:31

A ještě ten zásah a "úprava" přinesly i to, že jisté - připusťme, že zásluhy, obohacení DK - každého uživatele, který sem vložil nějaké knižní tituly nebo autory, se upozadil.
Zatímco dosud hned u jména dotyčného hezky svítilo, kolik vložil knih a autorů, teď to od jeho jména zmizelo a schovalo se pod statistiky - k pro mne nesmyslnému a nic neříkajícímu údaji, kolik stránek jsem v kterém roce přečetla. Nikdy bych nevěřila, že na knižním webu se dočkám takové dehonestace četby a významu literatury, jako je počítání počtu přečtených stránek!

Vložit příspěvek