Technické potíže?
To vezir: Ano, už chápu, je hrozně hloupé a tupé si postěžovat na hýbající se reklamu, která hrozně zpomaluje komp (jak jsem vysvětlila Lence.V., mě normální reklama nevadí, ani ji nevnímám, jsem tu už 7 let a adblock nepoužívám, tak mi řekněte, jak jsem koho okradla za těch sedm let, špíš bych řekla, že si ne mne někdo řádně nahrabal), ne a není vůbec nenormální vydávat se za ženu a psát jako muž resp. hotentot a vždy se objevit pouze, abychom si zaryli do ostatních a jinak pro Dk nehnout prstem nebo se mýlím a vy jste, pro DK něco dělal? V tom případě pardon, ale neprezentujete svou práci dostečně na úrovni.
Od zdejší čtenářky jsem si dnes koupila ve zdejším inzerátu nabízenou knihu, nazveme jí třeba XY . Slečna byla milá, příjemná, dochvilná, a tak jsem hned po návratu domů sedla k počítači a napsala jí kladné hodnocení za "dobrý obchod".
Jen co jsem to pochvalné hodnocení odklikla, přišlo mi do zpráv 2 x (!) toto sdělení:
"Pokud byste si knihu XY rádi koupili (třeba za lepší cenu, za lepších podmínek) eventuálně i od jiného uživatele, přidejte poptávkový inzerát. (dnes v 13:34) X
Proč mě DK vybízí podat si poptávkový inzerát na koupi té knihy, když jsem Databázi knihy - pomocí uděleného hodnocení prodávajícímu - právě oznámila, že jsem si tu knihu koupila? Nejde o nějaký technický zádrhel?
Ahoj, už dlouho pozoruji, že pokud si zobrazíte nakladatelství a dáte seřadit dle roku vydání, knihy mění pořadí při každém refreshi:
https://www.databazeknih.cz/nakladatelstvi/comics-centrum-657?typ=&orderBy=rn&pageNumber=1
To je pravděpodobně dáno tím, že se do databáze dotazuje na řazení jen dle roku vydání, bylo by lepší řadit dle dne vydání a případně ještě např. ID nebo názvu titulu, abychom se zbavili té nahodilosti.
Děkuji za vyřešení.
Poslední týden mě zlobí data začátku čtení a dočtení u knih. Začátek čtení se vůbec nezobrazuje a po dočtení knihy si ho musím nastavit ručně, i když jsem ji ten den dala do "čtených" a přijde mi, že i den dočtení někdy úplně nesedí.
To Johule: Já si podobného problému nevšimla. A to jsem poslední knihu přečetla před nedávnem, aby to zase nebyl nějaký lokální problém, kterým se admin pro jeho marginálnost nebude zabývat.
Také tento problém eviduji. Nicméně jsem přišel na další. Ve svém profilu, když se chci podívat na knihy, které jsem do databáze sám přidal. Rozkliknu odkaz "24 knih,..." a hodí mě to do Statistik.
Lukasitch:
A tam si rozkliknete vaše vložené knihy.
Za mě to nedává smysl, protože se tam dostanete z profilu ze dvou míst dva řádky od sebe a zbytečně to zabírá místo pro něco dalšího... :(
Ale pokud vážně klikání na myš spaluje kalorie, jde databáze správným směrem ;)
Text příspěvku byl upraven 21.05.21 v 10:57
Lukasitch - to, myslím, není technická chyby, ale záměr : zdá se, že provozovatel hledá jakýkoliv postup, jak navýšit počet kliků, a toto - dostat se k mým vloženým knihám a autorům až přes statistiky, tedy s jedním kliknutím navíc - je jednou z cest.
Hezké je, že statisticky mi DK eviduje, i kolik jsem vložila "částí děl", ale už neprozradí, které to byly ...
Jé, děkuji za osvětlení. Tak to je má nepozornost, jako by svět nebyl už tak dost složitej.
koka: díky za upozornění, ani jsem si nevšimla že se evidují i "části děl", nicméně je to údaj naprosto irelevantní, protože jen těch obálek jsem tu vložila tisíce, o překladatelích, ilustrátorech, autorech obálek a podobně nemluvě, takže u mne to směšné čísílko 700 (a něco) určitě neodpovídá skutečnosti. Nejsem sice "kompjůtr" ani si nevedu statistiku, jenže to, že jsem změnila a přidala údaje k mnohem více knihám než jsem jich vložila samostatně, vím na beton i bez kalkulačky.
... jen pro upřesnění: tím nesrozumitelným pojmem "části děl" databáze nazývá dílčí literární útvary, které tvoří obsah jedné knihy: povídky, novely, pohádky, divadelní hry ... Tedy vůbec nejde o žádné části děl (úryvky, výňatky), ale o samostatná díla, která mají tu smůlu, že je vydavatel zahrnul do širšího výběru, třeba do knihy povídek jednoho autora, do antologie - povídek či novel na jedno téma (např. moje oblíbená:
https://www.databazeknih.cz/knihy/orel-z-pobrezi-443994)
nebo od autorů z jednoho regionu (typická je třeba moje oblíbená kniha https://www.databazeknih.cz/knihy/deset-novel-z-asie-a-afriky-127169), které jsem vložila jako celé i jako "části děl").
reader - vkládání obálek, ilustrátorů, anotací, životopisných údajů atd. - to se nepočítá, to snad už dělají jenom šprti (jako např. ty a já); oblíbení jsou hlavně ti, co nevkládají nic, ale hlavně hodně klikají a platí, platí, platí ...
p.s.: než jsem to dlouhé vysvětlování dopsala, Naias to sdělila krátce a jasně. :=))
Text příspěvku byl upraven 21.05.21 v 14:19
koka: a taky tě tak baví, jak se při každém načtení stránka reklamama rozhopsá jako na trampolíně, nebo jsi nevydržela s nervama a předplatila si "klidový režim"?
reader: v mé milované, oblíbené a vážené knize, která svého času znamenala průlom ve slovenské literatuře: https://www.databazeknih.cz/knihy/rivers-of-babylon-rivers-of-babylon-29630
jsem před 30 lety poprvé (ne však naposled) si přečetla, co je to výpalné, výpalníci, výpalnictví. Je tam krásně a podrobně popsaná epizoda, jak jedné majitelce malého krámku někdo tak dlouho znepříjemňuje život, až - když už je to k nevydržení a hrozí, že majitelka krámek zavře a "vykašle se na to", tak jí navštíví slušní pánové a nabídnou jí, že za "mírný poplatek" jí všech těch svízelí zbaví a - při pravidelné platbě - se postarají, aby jí už nic neotravovalo.
Třicet let uplynulo, kniha Rivers of Babylon už nevzbuzuje takové vášně, jaké vzbudila při svém vydání, ale ty "pracovní postupy" - ty jsou pořád stejné: zahrnu vás tolikerou nesmyslnou, blikající, hloupou a klamavou reklamou, že už to nebudete moci snášet. A pak - abych vám ulevil (jsem přece na vaší straně, rozumím vašim potřebám ...) - vám nabídnu, že za mírný pravidelný poplatek vás té otravnosti zbavím ... Jak průhledné!
Já nabídnu pohled z druhé strany: Vím, že provozovat a vylepšovat web není zadarmo, tudíž jsem možnost příspěvku uvítal. DK je pro mne totiž místem, které má smysl.
(K přirovnání s krámkem bych měl poznámku: v krámku si zákazníci zboží zadarmo neberou.)
Ne, že lidi obecně četli Novinky na webu, ale překvapilo mě, že to v nich nebylo...
Dámy, jen bych upřesnila, že "části děl", jsou po novu povídky, pohádky a báseň. Romány, divadelní hry jsou stále v očekávání věcí příštích. A jestli ty šťastné doby pro ně nastanou, budou se muset zase vkládat, neb z původních "povídky" byly vymazány...
Text příspěvku byl upraven 21.05.21 v 15:23
Vložit příspěvek