4. kniha odehrávající se v budoucnosti
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017
Jupííí, mám to za sebou : Glukhovsky - Budoucnost. Název naprosto dokonalý a nebylo to nakonec tak strašný i když kniha je dost tlustá.
Sci-fi je hodně daleko od mých čtenářských zájmů a jsem fakt ráda, že mám splněno.
Rysavas: Podle mě jsou všechny tyhle knihy počítané jako budoucnost. Poslední dobou jsou všechny tyhle dystopie budoucí. I podle anotace druhého dílu. :-)
Dlouho se chystám na knihu Námořníkova píseň, Ken Kesey, odehrává se v roce 2017, myslíte, že by se dala použít pro tuhle kategorii?
Šura: byla napsána v roce 1998, u nás vyšla v roce 2003, takže ano odehrává se v budoucnosti, přestože je už taky rok 2017 :) já to neberu v budoucnosti od doby čtení knihy, ale v budoucnosti od vydání (a zdá se mi to logický), sama se chystám na Malevil (což je podobný případ)...
Lenka.Vílka: Já jsem také chtěla použít pro tenhle bod výzvy Malevil, ale byly tu jisté pochybnosti od ostatních a já bych pak asi neměla pocit, že jsem to splnila :( Ale takhle mi svitla naděje :) Proč myslíte, že sem Malevil patří?
Rysavas: pochybnosti, ale i potvrzení...pokud vyšlo v roce 1972 (u nás 1974) a odehrává se v rozmezí čtyř let kolem roku 1977, je to budoucnost...konkrétně tahle kniha tady byla už "propírána", já vím, ale to mě fakt neodradilo...protože když použiju logiku a definici slova budoucnost, sedí to tam...svý jsem k tomu napsala už jednou, teď podruhé a naposled ;)
Lenka.Vílka: Já vám to nerozmlouvám, spíš jsem chtěla nějaké argumenty, které by mi potvrdily můj výběr, takže za ně děkuji :)
Rysavas: nebrala jsem to jako rozmlouváni (nikoho, ze žádné strany :D...), to v žádném případě. Ale datum vydání a odehrávani děje mluví jasně. Úplně stejný argument už použil někdo přede mnou...
Anna Jaký bude rok 2082? Od Josteina Gaardera, mého oblíbeného spisovatele
Malevil sem nejspíš patří. Ale je to (můj subjektivní názor) docela nudná kniha.
Myslíte, že mohu do této kategorie zařadit knihu Věk zázraků? Nedávno jsem si ji koupila, myslím, že se sem hodí, ale raději se ještě ptám. Díky. :)
http://www.databazeknih.cz/knihy/vek-zazraku-126642
Marťan - Andy Weir - perfektní kniha.. Nevím zda přesně se to dá brát jako budoucnost, ale pro mě ano, i když ne tak vzdálená asi
Kniha Atlas mraků se odehrává v budoucnosti částečně, ale snad ji sem lze zařadit, co myslíte?
Vložit příspěvek