4. kniha odehrávající se v budoucnosti
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017
Myslíte, že se do této kategorie dá zařadit jakákoliv kniha z oblasti sci-fi a fantasy, např. i Malý princ? Není to můj šálek čaje (myslím knihy o budoucnosti), proto se mi nechce číst ty několikasetstránkové bichle. Předem děkuji za odpověď.
Malý princ určitě ne, přece se to neodehrává v budoucnosti. Ale jestli můžete P. D. Jamesovou, doporučuju Země prázdných domu. Tady je sice dost kritizována, mně se ale líbila. (A film byl úplně jiný!)
detektivky J.D.Robb (jinak Nory Roberts) se odehrávají kolem roku 2060, takže si vyberu jednu z nich. Žánr sci-fi mi jinak moc neříká -se přiznám...
Chtěla bych požádat o názor, zda do tohoto tématu by bylo možné zařadit knihu Labyrint od Jamese Dashnera?
Já doporučuji fantasy od české autorky: Naslouchač (Petra Stehlíková). Je to naprosto úžasná kniha.
mysticblueriver: Labyrint jsem četla a je to rozhodně budoucnost. Navíc skvělá kniha. :-)
LenkaWal: Tak to moc děkuji! Zrovna jsem knihu začala číst, ale nebyla jsem si jistá, taky mám zatím jen pár stránek :)
Pokud přihlédneme k tomuto citátu, tak všechny Zaklínačské povídky včetně ságy od Sapkowskiho se odehrávají v budoucnosti...
" Kataklysma zvané Konjunkce sfér nastalo před 1500 roky. Následkem katastrofy bylo v našem světe uvězněno mnoho stvoření, která do něj nepatří. Relikty konjunkce jsou například ghúlové, graveirové a upíři, bytosti, které nemají v našem světě vlastní ekologickou niku.
Podle elfů přišli v době konjunkce do tohoto světa lidé, jejichž původní svět zničila strašlivá katastrofa. Naučili se využívat moc prvotního chaosu, a tak se zrodili první lidští čarodějové. Po dlouhou dobu lidé válčili se staršími rasami, které musely před barbary ustoupit. Tak se stal člověk vládcem světa."
ahoj jsem tu poprvé,a tak se chci poradit,protože ne každé téma je mi blízké.Můžu do tohoto tématu zařadit Metro 2033 nebo jednu z dalších dílů? tato řada Metra mě zajímá ,protože jsem četla článek o jejím autorovi a tak bych jí případně zařadila sem.díky
Text příspěvku byl upraven 24.01.17 v 20:28
bobulenka: Ahoj, za mě sem Metro 2033 rozhodně patří, neboť 2033 v názvu je rok, kdy se děj odehrává, tj. zcela jasně budoucnost :) Také mám s tímhle tématem problém, ale zkusím přečíst Dárce a uvidím, jestli se to sem dá napasovat :)
Tak s tímhle tématem budu mít taky problém, já sci-fi vůbec nedávám.. :))
lze sem zařadit Hostitele od Stephenie Meyer? Už delší dobu se na ní chystám...ale v popisu jsem nikde nenašla rok, kdy se to odehrává.
štítek budoucnost http://www.databazeknih.cz/stitky/budoucnost-673/strana-1
může tam být i tento štítek si myslím - cestování časem http://www.databazeknih.cz/stitky/cestovani-casem-378
Vložit příspěvek