8. oblíbená kniha rodičů, prarodičů
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017
Má mamka poradila Alenčinu čítanku :-) akorát se pro ní budu muset vydat do sklepa :-D
Charlotte Bronteová Janá Eyrová - musím napsat, že to je i má oblíbená knížka, no a pak také knihy od Amálie Kutinové - Gabra a Málinka
tak mi taťka dal tipy na jeho oblíbené knihy - Jak jsem vyhrál válku a Mistr a Markétka, jdu do obou a velice se těším
No já nevím, ale otecko nečte, prarodiče už žádné nemám a mamina nejoblíbenější knížka je 50 odstínů šedi a u té jsem se nedokázala dostat ani za dvacátou stranu, jak je dětinsky napsaná/přeložená, tak já teda fakt nevím... :D
Pokud vím,tak nejoblíbenější u mých rodičů byla kniha Nebožtík Tussie a moje babička měla nejraději Sňatky z rozumu.Obě mám,takže si můžu vybrat a nebo dám obě dvě.
tak tatínka už se nezeptám, i když bych si dokázala tipnout...ale mamka jako první jmenovala Děti kapitána Granta - no kdo by to byl řekl :) tak jo no
Mňa mamka kedysi veľmi nabádala prečítať si Večne spievajú lesy. Ako mladému dievčaťu sa mi to aj s ďalšími časťami veľmi páčilo. Tak si to po rokoch asi opäť prečítam.
Já znovu Via Mala, Hakim- John Knittel, nebo znovu Mrtvá a živá- Daphne du Maurier
Text příspěvku byl upraven 12.03.17 v 01:13
moje maminka už nežije-četla neustále a měla moc ráda knížku Pantáta Bezoušek od K.V. Raise
Jo jo, to naše mamka taky četla, pamatuju si to. Ale zda to ještě bude v knihovně to nevím.
Já jsem pár knížek od Javořické také ze zvědavosti četla. Jsou velice čtivé, napínavé, ta doba mě zajímá, ale strašně mě štvou ty sladkobolné tragické lidské osudy - většinou tedy žen - které trpitelsky musí snášet to že manžel chlastá, prohrává peníze v karbanu a bije je - jen proto, že v té době prostě musely vydržet. Žádné rozvody nebo nedejbože matky samoživitelky, to mohly rovnou skočit ze skály. Ale bohužel, čerpáno bylo z reálných lidských příběhů...život je někdy svině.
Text příspěvku byl upraven 25.03.17 v 15:34
Já to také budu muset obejít, rodiče nečtou a prarodičů se nezeptám, tudíž zbývá sestra!! Stále je to rodina a i když je mladá, stále je to určitě BUDOUCÍ rodič :D
Tak u mne to nakonec bude Arthur Conan Doyle a Sherlock Holmes, máma to dříve milovala
Text příspěvku byl upraven 29.03.17 v 08:07
Tatínek mi doporučil Olomoucký bestiář od Vondrušky. - bezva
Text příspěvku byl upraven 23.04.17 v 16:44
Alchymistova dcera - Katharine McMahonová
Tu má rád táta a máma má ráda Hedvábníka a Volání kukačky od Roderta Galbraith
Vejce a já ,byla oblíbená kniha maminky,s chutí jsem si ji opět přečetla :-)
Byla mi od mamky doporučena Paní Parkingtonová od Bromfielda. Kdysi jsem od něj četla Farmu, moc mi nenadchla, ale chutě se mění, tak uvidíme.
Moji rodiče byli válečné děti. Máma milovala Vlastu Javořickou a táta K.V. Raise a Karlínu Světlou.
Vložit příspěvek