8. oblíbená kniha rodičů, prarodičů
DISKUZE » Čtenářská výzva 2017
Po mamce tu zůstaly v knihovně Casanova: Memoáry. Určitě je nikdy nečetla, ale jsou hodně staré, nevím ze kterého je to roku je to z roku , snad 1941? je tam Knihkupec Alois Hynek Praha, má to i pěkné ilustrace, ale je to snad 10. dílů. Než je dám někde k popelnici, ale odrazuje mne ten knižní prach i když je to na hezkém křídovém papíře, jsem na ten prach alergická. Asi tím pádem z toho nic nebude, ale určitě je to kniha, která se četla v době mých rodičů. :-)))
Ale asi budu raději číst Pantáta Bezoušek, z toho vím, že nám maminka v dětství čítávala.
Táta nečetl (maximálně knihy o Ufo) a máma měla nejradši Káju Maříka ;-)
Babičku jsem viděla číst jen Manuelu, všech 1000 dílů ;-)
Tak to asi nedám...
Text příspěvku byl upraven 03.07.17 v 21:03
Super, takže Bible nebo Vojna a mír...myslím, že volba je jasná
Text příspěvku byl upraven 05.07.17 v 15:27
Mamce jsem dala přečíst Bábovky od Třeštíkové a líbily se jí. Počítá se to?
Já si právě pod názvem oblíbená představuju knížku, kterou třeba člověk četl i opakovaně. O žádné takové ale nevím...
Moje maminka čítávala Třebízského a kromě jiných měla ráda knihu Doktorka z Domu trubačů, příběh Vlasty Kálalové. U táty vlastně nevím, jakou měl oblíbenou knihu...
Moji rodičia nemali čas čítať ,ale maminke sa páčila Princezná -Gunnar Mattson , starký čítal všetko čo som mala aj ja ,ale najviac sa mu páčili Verneovky
David Eddings Diamantový trůn - miláček mé matky
Text příspěvku byl upraven 08.08.17 v 20:49
Moje mamka milovala "Oči pod závojem" od Marie Blažkové. Čekala jsem nějakou naivní červenou knihovnu, ale když jsem ji začala číst, byla jsem mile překvapena. Nádherný příběh z tehdejší doby. Má to i pokračování - "Oči bez závoje".
Ahoj,
mám dotaz na doporučenou četbu od maminky - Bílý tesák. Mám Londona ráda ale týhle knize jsem se vždycky vyhýbala jakožto velká milovnice zvířat nechci číst o nějakejch brutálních zápasech zvířat v divočině a tak... Takže se ptám - přežije to pesan ve zdraví? Předem děkuju za reakce;).
Hana.
Tracyho tygr - William Saroyan
https://www.databazeknih.cz/knihy/tracyho-tygr-12634
Text příspěvku byl upraven 18.09.17 v 09:00
Cesta kolem mé hlavy za čtyřicet dnů - Miroslav Skála
https://www.databazeknih.cz/knihy/cesta-kolem-me-hlavy-za-ctyricet-dnu-44753
Text příspěvku byl upraven 18.09.17 v 09:00
Tento bod se mi vůbec nezamlouval ale nakonec jsem se s ním vypořádala - Jeden den Ivana Děnisoviče.
Vložit příspěvek