2.) kniha autora, který žil ve vašem kraji
DISKUZE » Čtenářská výzva 2018

Ajax68: Zkus si nejdřív projít předchozí diskusi, jsem si jistá, že zlínský kraj se řešil několikrát ; )

ROKY V BYTE POD NAŠÍM, (PANELOVÝ DŮM V KOBYLISÍCH) V PÁTEM PATŘE BYDLEL BOHUMIL HRABAL, DLOUHO JSME SE PRATELILI, NERESILI ANI MOC KNIHY ALE ZIVOT. 2X TYDNE JSME MIVALI SEDÁNEK V MEZIPATŘE A POVIDALI SI O LIDSKCÝH POVAHÁCH, KVALITNÍM PIVU, KTERÉ JSME OBA PILI, O JEHO MILOVANÉ ŽENĚ. TŘEŠINKOU NA DORTÍKU BYLO SEZNAMENÍ MÉ MAMKY S NIM - ONA JE TOTIZ BOŽENA NĚMCOVÁ :) TRVALO ROKY, ALE UZ TU MA SVOU CEDULI NA DOME BOHUMIL, KTERY I PO SMRTI SE MUSEL V HROBE OBRACET. JAKE KOLEM TOHO BYLY OBSTRUKCE A KOLIK LIDI JI SEM NECHTELO. JEN PROTOZE BYL SVŮJ A UPŘÍMNÝ.. JE MI CTÍ, ŽE AŽ TAK BLÍZCE JSEM HO MOHLA POZNAT.. KN
Text příspěvku byl upraven 24.02.18 v 08:52

K tomuto tématu si určitě vyberu nějakou knihu od Josefa Fouska, který bydlí na Kladně.

Ajax67: Zkus
http://zlinska-literarni-trznice.cz/seznam-autoru/autori-A.html

Po všemožném hledání, půjdu asi do Třeštíkové (narodila se na jižní Moravě) a momentálně žije v Praze. Knihu OSM mám už nějakou dobu na čtečce, tak aspoň důvod si ji přečíst.
Nebo jiný tip na autora, který žil (žije) v Praze?

Jihomoravský kraj: Rosice u Brna: Jindřiška Smetanová, např.sbírka fejetonů Pozor, vyletí ptáček :-)

EvikU.:
I.Olbracht, A.Stašek, J.Rudiš, nebo F.X.Šalda :)
Ještě K.V.Rais, a myslím že i Světlá..
Text příspěvku byl upraven 15.03.18 v 09:17

Protože můj kraj je v současné době Křivoklátsko, předtím to bylo Berounsko a předtím Kladensko - nenapadá mě ideálnější autor než Luděk Švorc. https://www.databazeknih.cz/autori/ludek-svorc-21502
Známe jen jeho tvorbu pro děti. Nadchly mě Pohádky od řeky Berounky. Luděk Švorc to u nás má podle všeho opravdu moc rád:-)
S chutí si teď proto asi přečtu jeho Křivoklátské pohádky :-)

Kromě Máchy taky tápu, kdo v Ústeckém kraji :/ Asi dopadne tak, že si pořídím Máj :)

Taky mám tip pro Brno a Jihomoravský kraj - Evžen Boček. Současný autor, který pochází z Kyjova, v Brně vystudoval a je autorem humoristické série Poslední aristokratka, Aristokratka ve varu, Aristokratka na koni.
:-)

Zlínský kraj:
Libuše Niklová a její syn Petr Nikl.
Ze starších autorů Božena Benešová.
Z nejmladších pak Libuše Rudinská Americká léta Jiřího Voskovce
Text příspěvku byl upraven 02.04.18 v 00:54

Za Ústecký kraj je je ještě také možný Rudolf Čechura, který kromě Maxipsa Fíka napsal taky dobrodružné romány ;-))

Dobré ráno, zijem v Nitrianskom kraji a možno svojim dotazom pomozem aj iným citatelom z tohoto regionu. Robert Bryndza, nie je sice slovák, ale na striedačku žije v Nitre a Anglicku. Myslite ze si ho mozem zaradit do tejto kategorie?

Řekla bych, že to zadání splňuje, v kraji pobýval, nikde není napsáno, zda týden, nebo x let... je jen na Vás jestli chcete hledat někoho dalšího ;)
Vložit příspěvek