Obecně o Čtenářské výzvě 2020
DISKUZE » Čtenářská výzva 2020
Naias, to je pravda. Proto diskuze moc nečtu. Měla bych s tím přestat úplně a budu mít klid. Vždyť sama tvrdím, že je to jednoduché :)
Naias, ano...přispívat mohu jen já, všichni ostatní jen štourají, do čeho jim nic není. Já napíšu nějaký komentář a případný komentář mého komentáře, je věc nežádoucí. Obecná "logika" napříč celou DK. Pro někoho znamená vnucování názoru, pro někoho má zdrcující účinky na jeho duši, pro dalšího obírání jeho práv a svobod...a určitě by se našlo mnoho dalšího a zajisté ještě najde.
Podľa mňa je na tých komentároch najhorší ten dojem, že čitatelia – a niektorí z nich to rovno priznávajú – tie knihy dočítali napriek tomu, že ich vôbec nezaujali, len a len preto, aby si mohli odfajknúť splnenie témy. Keby som s grimasami do seba nasúkala jedlo, ktoré mi vôbec nechutí, len aby som mohla tvrdiť, že som ho zjedla, asi by som nikoho neoslnila, skôr naopak. A keby som potom spustila, aké bolo to jedlo otrasné, je vysoko pravdepodobné, že by som dostala otázku: Prečo si to teda preboha jedla?!
Fajn, díky za reakce. Může být, že jsem formuloval příliš útočně a vypadalo to, že mám záměr hejtovat Čtenářskou výzvu jako něco nepřijatelného. Nicméně různé diskutabilní skutečnosti tu jsou a jsem rád, že jsem našel i svého druhu zastání. Jak píše Naias, podle mého taky vůbec nedává smysl přečíst si knihu, jež mne ničím neláká a chci si jen něco splnit. Jiná věc je zkusit něco nového, jít do toho s otevřenou myslí a nechat se unést - i když s rizikem, že mne to dílo prostě mine a nic mi to nakonec nedá.
Tak pro letošek mám splněno a zase mě to moc bavilo. Zpočátku se mi vždycky zdají některá témata problematická, ale ráda se nechám vyprovokovat k seznámení s autory, kteří mě doposud míjeli nebo s žánry, které běžně nevyhledávám. Za tuto možnost a inspiraci autorům výzvy moc děkuji a přeji nám všem, aby jim nedošly nápady a výzva nás provázela dále a dále...
Ahoj, pokud někdo jako já doufá, že do konce roku stihne přečíst většinu knih, tak mám vytvořené osobní seznamy s knižkami k danému tématu.
Klidně se inspirujte, ráda budu nápomocná. :)
El.peee:
Tady jste už byla? Jestli ne, zkuste :)
https://bookaholicjessie.blogspot.com/search/label/%C4%8Cten%C3%A1%C5%99sk%C3%A1%20v%C3%BDzva%202020
Tak letos poprvé to stihnu dřív než 31.12. :D Už netrpělivě vyhlížím, kdy budou oznámena témata příštího roku. Kdy to bylo loni? V půlce října?
Loni mám dojem až od prosince. Ještě jsme ani nebyli požádáni o tipy :)
Text příspěvku byl upraven 08.09.20 v 20:36
Tak jsem si říkal zda výzvu tentokrát zvládnu letos splnit, a ono nakonec jo i s velkou rezervou. Už by se mohli začít vyhlašovat nová témata pro další rok.
Taky už sleduju jestli se neobjeví nějaká zmínka o tématech na příští rok. Ale zatím je všude klid. Snad už brzy. Doufám.
Taky se divím, že nás Dan zatím nepožádal o návrhy. Snad se nám kvůli covidu nezruší i čtenářská výzva, haha :)
A nebo naopak. Radit jenom ti, kterým to letos moc nevyšlo. Ať se jizvýší šance v roce 2021 :O :O :O
Loňský model mi skvěle vyhovoval, člověk si mohl už dopředu nachystat knížky na poličku a těšit se na ně...
Já si myslím, že letos nebude návrhů třeba, že jich má z loňska dost a dost :-)
Tak já taky doufám, že témata Výzvy na příští rok budou zveřejněna co nejdříve. Abychom si o potřebné knížky případně mohly napsat Jéžíškovi :-))
Docela nás teda napínají :D Taky už si chci chystat knihy, letos mám splněno, i když to vypadalo, že letos je to nemožné, tak nakonec to šlo lépe, než jsem čekala. Ne že bych neměla co číst, ale právě by bylo fajn z té hromady knih, co tu mám nachystané, něco vybat, to mě moc baví...
Loňské zveřejňování jednotlivých bodů výzvy bylo dokonale načasované, letos to už bohužel bude muset být opět hektické protože je téměř měsíc skluz.
Já myslím, že to bude cajk ;)
Teda, krom toho, že už první téma nejspíš nesplním. Tohle fakt nečtu :D a asi na to ani dlouho mít náladu nebudu.
https://www.databazeknih.cz/novinky/1-tema-ctenarske-vyzvy-2021-harmonogram-1197
Lenka.Vilka : tak lékařské prostředí není přímo definováno, člověk tedy může sáhnou i po komornějších věcech a zároveň pěkné literatuře. Např. Citadela od Cronina...nebo se naleznou mi jiné tituly....
Atuin: dík za tip, to nevypadá špatně :)
A když to nevyjde, vždycky to lze vyřešit něčím z DC, kde se část děje odehrává v Arkhamu ;)
Text příspěvku byl upraven 04.11.20 v 10:18
Vložit příspěvek