7. Kniha, jejíž autor je o 22 let starší než já
DISKUZE » Čtenářská výzva 2022
Taky jsem hledala rok 1938, našla jsem nakonec knihu My děti ze stanice ZOO, vrátila jsem se k ní po mnoha letech a opět to bylo drsné.
to Maanna : Moc děkuji za tipy. Sama už jsem vypátrala E.Kačírkovou, dokonce i ve své knihovně jednu mám. Ale Fulghum a hlavně Cílek, to je milé překvapení. Pana Cílka mám doma také ve čtecím pořadníku..(jako mnoho dalších)
Je tady někdo, komu se taky nechce na Databazi prozrazovat věk, ale přesto splnit výzvu? Co teď?
Twigxi: neupozorňovat na sebe :D Tím padem se nikdo nepodívá na váš profil a na knížky, které máte ve výzvě.
Marylaa: co čtu, to ať se každý klidně podívá, proto tady jsem :D jen nepotřebuju, aby každý věděl kolik mi je, odkud jsem atd. To se mi nechce sdílet veřejně :)
twigxi: Čtenářskou výzvu si můžete splnit i tak, jde přece hlavně o to knihy přečíst, takže si knihu odpovídající zadání přečíst můžete, jen ji pak na stránkách do výzvy nezařadíte... Ovšem pokud Vám jde o to, aby si všichni mohli přečíst, že jste výzvu splnila, pak asi budete muset věk odhalit - i když popravdě, těch, kteří by se namáhali hledat ve výzvě, jakou knihu tam kdo má, pak hledali autora, aby zjistili, kdy se narodil, a odečítali 22 let, zas tak moc nebude...
Maanna: Děkuju za super "radu", to by mě opravdu nenapadlo :) jen mě zajímalo, jestli je tady někdo jako já, komu to taky vadí a nechce věk odhalovat. Napadalo mě zadat autora, který je buď neznámý nebo se jeho věk neví. A ne, nejde mi o to, jestli se někdo na moji výzvu bude koukat. Jsem ale perfekcionista a mám už několik let za sebou výzvu na 100% tak ji prostě chci mít celou vyplněnou i letos :)
Text příspěvku byl upraven 05.09.22 v 03:17
Twigxi: a jak jste to vyřešila, když byla před par lety kniha vydana v roce čtenářova narození?
Text příspěvku byl upraven 05.09.22 v 12:33
věrapodpěra: John Green, Tim Weaver, Petra Dvořáková, Markéta Harasimová, Larry Correia, Abbi Glines, Amanda Stevens, Sara Shepard, Tomáš Šebek, Nalini Singh, Petra Martišková, Pavel Renčín
Zadať neznámeho autora alebo takého, ktorého vek sa nevie, ako autora o 22 rokov staršieho nebude pre perfekcionistu to pravé orechové.
Dobrý den, nezná prosím někdo z vás autora, který se narodil v roce 2000 a píše pro děti? A existuje již tak mladý autor?
Dcera chodí na základku.
Pavlínka777, nemáte v tom výpočte chybu? Taký autor by mal 22 rokov a ťažko by mohol byť o 22 rokov starší ako čitateľ.
to Pavlínka777: Nespočítala jste to špatně? To by dcera se musela teprve letos narodit. Má to být autor o 22 let starší, tudíž rok narození dcery mínus 22 a vyjde Vám rok narození autora. Předpokládám, že výzvu chce plnit a číst dcera.
Text příspěvku byl upraven 20.09.22 v 14:47
Pro rok 1956 můžete: Jitku Komendovou, Michaela Connellyho, Petera Davida, Pavola Janíka.
Marylaa: zaradila jsem zahranicni knihu s tim, ze poprve vydana pro me muze znamenat jak vydani originalu, tak i prvni vydani v CR. Zaroven ten druhy letopocet pro me ma zvlastni vyznam. A ano, tenkrat jsem s tim tematem taky docela bojovala :D
Naias: vice autoru? To je skvely napad! Tak to asi udelam :)
Text příspěvku byl upraven 27.10.22 v 21:14
floribar: na straně 11 vlákna je poměrně zajímavý seznam do vašeho roku ;) a různý žánry
Text příspěvku byl upraven 15.11.22 v 20:15
Zdravím,
Nemáte někdo prosím nějaké tipy na dobré knihy od autorů narozených v roce 1977?
Vůbec nevím kde a koho hledat.
Předem moc děkuji
Vložit příspěvek