13. Kniha od autora, jehož dílo četla Rory v seriálu Gilmorova děvčata

DISKUZE » Čtenářská výzva 2025

lark77
lark77 včera v 14:55

POMOC.... Tento seriál ma úplne obišiel.

HH77
HH77 včera v 15:00

Lárk77. Nebojte, v hádání u tohoto tématu je odkaz na knihy, tak koukněte. A já se konečně pustím do dvojjazyčné knihy Velký Gatsby.

Terka30
lark77
lark77 včera v 15:01

niečo som našla na Martinuse - Rory Gilmore Reading list.

Text příspěvku byl upraven 16.12.24 v 17:01

brebta
brebta včera v 15:03

Seriál super. Jen to je stejné téma jako letos s Přáteli. Díky všem za odkazy v komentářích při tipování. Dost mi to pomůže vybírat. Nepamatuju si co Rory četla :-). Budu doufat, že vztahy v rodině budou příště.

Ajrad1981
Ajrad1981 včera v 15:09

Proč to? Klidně by to mohla být přímo kniha, co Rory četla. Výběr je dost velký. (Ze seriálu jsem snad neviděla ani minutu, ale kniha, co četla Rory Gilmore, byla jednou ve čtenářské výzvě na Goodreads a tehdy jsem ten seznam "prolistovala").

buschka
buschka včera v 15:14

Pod skleněným zvonem

Calypso
Calypso včera v 15:15

Takže stejné téma jako letos a podobný seriál, kde se nic skutečně vážného neřeší, takový mám dojem, sledovat nehodlám. Přátelé alespoň byli fenomén, jehož část někdy viděla většina lidí, to se o Gilmorkách říct nedá.

Mnohem lepší by byla kniha, kterou někdo četl ve filmu, těch je dost a byla by to skutečně výzva. Takhle si můžu jen vybrat z jakéhosi online seznamu, co kdy Rory četla, což není příliš zajímavé.

Text příspěvku byl upraven 16.12.24 v 15:15

SSTknihy
SSTknihy včera v 15:18

No jo, dalo se čekat... Ale ten seznam je docela dlouhý a pestrý.
Tady je třeba jedna z variant.

Text příspěvku byl upraven 16.12.24 v 17:00

michimuller
michimuller včera v 15:19

Já Gilmorky také nesledovala, ale spoléhám na to, že v každém seriálovém seznamu bude určitě mistr King.

Forestwalker
Forestwalker včera v 15:21

Dík za ty seznamy, konečně se dokopu k Jatkám č. 5. Netušil jsem, že seriálové postavy čtou takhle náročnou literaturu - loni s Přáteli to bylo stejné.

Lenach
Lenach včera v 15:24

Perfektni tema! Nemusite ani sledovat Gilmorky, prakticky jakakoliv kniha z celosvetove klasiky tam bude patrit.
Opravdu velmi siroky list

Text příspěvku byl upraven 16.12.24 v 15:25

veronika3878
veronika3878 včera v 15:25

Tak téma jsem odhadla správně a sedí mi víc jak letošní Přátelé, ty nemůžu vystát, ale Gilmorky jsou moje guilty pleasure. Navíc Roryin seznam je velice obsáhlý a každý by si mohl najít to svoje.

EmillyT
EmillyT včera v 15:28

Gilmorky jsou moje srdcovka, takže z tématu jsem nadšená. :-)

I.Zi...
I.Zi... včera v 15:34

Díky za seznam, velký výběr! Hodně jsem jich už četla, ale doma z něj mám nepřečtené tyto: Siddhártha, Dům duchů, Svatyně, Walden, Červený stan, Podivný případ se psem, Hrabě Monte Christo (ten se mi hodí i do tématu hudební dílo, nejdříve viděn film a boj za svobodu), takže super!

Calypso
Calypso včera v 15:35

Ještě hnidopišsky podotknu, že se mi nezdá pravděpodobné, že by jedna postava za několik let seriálu četla skoro 400 knih, jak je v těch odkazech, část budou číst nebo zmiňovat ostatní postavy, některé můžou být ve formě koukání na film, atd. No, nejspíš to vynechám.

Vuokko
Vuokko včera v 15:39

Gilmorova děvčata jsem neviděla tak od základní školy, takže velice děkuji za přiložené seznamy. Vůbec by mě nenapadalo, že už něco takového existuje a výběr je opravdu bohatý.

jitka_dankova
jitka_dankova včera v 15:40

To je hodně zajímavé téma. Snad se budu na ten seriál muset podívat, když je jeho hrdinka vlastně taková fajn knihomolka. A co se týká výzvy, seznam děl je rozhodně pestrý. Možná si znovu přečtu Pána prstenů, který by měl patřit k dílům, která Rory taky měla na seznamu.

Beatnice
Beatnice včera v 16:08

Čekali jsme to, takže nikoho asi nepřekvapilo. Navíc byla dost sectela, takze bude rozhodně z čeho vybírat.

Josh
Josh včera v 16:20

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Josh
Josh včera v 16:22

Nikdo nesledoval, ale všichni o tomto seriálu ví, ví že existuje.
Jako všichni ví o Dioru a nemusí mít nic této značky, že?

Dovoluji si jen upozornit, že zadání ČV není kniha z jejího seznamu,
ALE kniha od autora, kterého četla....

Za mne by téma ČV ... skvělý vztah dítě-rodič ... bylo nápaditější :o))

Booky84
Booky84 včera v 16:23

Postava Rory četla opravdu hodně, za což jsem ráda, aspoň bude z čeho vybírat. Seriál jsem vlastně nikdy neviděla celý, jen pár dílů, takže vítám odkazy na různé seznamy a tam už si jistě něco vyberu.

Nisandr
Nisandr včera v 16:31

Uživatel svůj příspěvek odstranil.

Lady Greystoke
Lady Greystoke včera v 17:06

Tak jste to uhodli! Já seriál neznám, ale seznam je dlouhý, obsahuje minimálně 3 knihy, na které se beztak chystám.

Jarka_rybář
Jarka_rybář včera v 17:17

Tak tohle téma mne pobavilo. Seriál sice neznám, ale to ani Přátele, kteří byli v tématech letos. Tenkrát mi poradili ostatní uživatelé, tak jim budu věřit i teď.

Vložit příspěvek