13. Kniha od autora, jehož dílo četla Rory v seriálu Gilmorova děvčata

DISKUZE » Čtenářská výzva 2025

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka včera v 17:40

V podstatě je to na stejné úrovni jako když se jedná o autora, co vyhrál nějakou cenu, a tím pádem se to sejde v nějakém konkrétním seznamu. Nějak nechápu, proč je takový haló kolem toho "to jsem nikdy neviděl/a". Prostě vyberu a je to :)

Renike
Renike včera v 17:56

Přečtu asi Erich Segal - Love story nebo Doktori

pedroK
pedroK včera v 18:50

Viděla jsem seriál asi 10x dokola a stejně bych si vzpomněla z hlavy tak na tři čtyři, co Rory četla..takže si to asi pustím znova a budu si dělat poznámky..neboť, není to kniha, co v seriálu zazněla, ale jen Rorin seznam..

Boby17
Boby17 včera v 18:51

Tak su vedle, jak ta jedle. Neviděl jsem ani jeden díl, takže nevím ani, kdo je Rory...

Marcik7
Marcik7 včera v 19:59

Tak ten seriál vůbec neznám, ale dík za seznam, tam si určitě vyberu!

martianekk
martianekk včera v 20:00

To je milé téma, téměř jsme s dcerou uhodly.

Jaroushek
Jaroushek včera v 21:47

Já jen doufám, že se z této seriálové inspirace nestane každoroční téma.

Lenka.Vílka
Lenka.Vílka včera v 22:26

Jaroushek: a co by na tom bylo špatného? Alespoň si více uvědomujeme, že i v seriálech se lidi baví o knihách. A když nepočítám to prapodivné pokračování, tenhle seriál je fenomén. A je čas ses tím smířit, pokud to u někoho neproběhlo doposud...
Ale jako jo, taky bych se totálně tetelila, kdybych se třeba časem dočkala spojení s mojí seriálovou srdcovkou. Ale tak snad tady budu ještě dost dlouho, abych to viděla :)
V seznamu je skoro 200 (!!!) knih a jelikož se to nezaměřuje jenom na dané tituly, ale na jejich autory, je tam opravdu hodně prostoru...

Text příspěvku byl upraven 16.12.24 v 23:30

dana_vrana
dana_vrana včera v 22:31

Ano, taky jsem seriál nikdy nesledovala, protože mě prostě nebaví. Ale tady, na goodreads, pinterestu.... Všude se dá dohledat seznam knih, které (asi Rory?) četla. Co jsem koukala, tak jsou sice různě dlouhé, ale kolem i přes 100 knih má každý, takže bude z čeho vybírat. Tož přestat fňukat a začít googlit :-)

Jaroushek
Jaroushek včera v 22:32

Mně jde spíš o to, že je to další téma, které má formu prostého seznamu bez prostoru pro pořádné pátrání, přemýšlení a kreativitu. Prostě XY autorů a vyber si cokoliv od nich . . . Ale samozřejmě si přijdu na své, něco hezkého si vyberu a ve finále budu spokojený. Jen mám raději většinu jiných témat.

dana_vrana
dana_vrana včera v 22:39

Já to beru jako příležitost přečíst si nějakého klasika, ke kterému bych se jinak spíš nepřesvědčila.

Vložit příspěvek