3. Šestá kniha zprava, ve třetí poličce odshora
DISKUZE » Čtenářská výzva 2025
Pravda je, že kdyby se jednalo o čtvrtou poličku odshora, tak by mě čekala manželčina Červená kniha Carla Gustava Junga. :-D
Takže takto. Nápad sa mi nesmierne páči! Ale teda mám 3 knižnice. Hneď prvá má presne 3 police a na tej tretej z prava šiesta je útla knižka Fóbie & Strach https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/fobie-a-strach-59334 A teda nejedná sa o beletriu.
V druhej mám len 2 police, lebo tam mám veľmi vysoké knihy, obvykle encyklopédie a náučnú literatúru.
V tretej mám 3 a 3 police vedľa seba. Keď vezmem tú tretiu vpravo, tak tam mám knihy o technikách kresby a maľby, o maliaroch a obrazový snár, ktoré sú však všetky naležato a vedľa nich ešte jedna nastojato tiež o maľbe a kresbe.
Keď vezmem tú tretiu policu naľavo od nej, tak tam mám šiestu knihu o Hunderwasserovej architektúre v nemčine, ktorá ani nie je na DK :D
Z toho mi vychádza, že si určite aspoň prelisujem po dlhých asi 25tich rokoch tú knižku o fóbiách ;) ČV sa ale inak moc nezúčastňujem.
Text příspěvku byl upraven 17.11.24 v 21:11
V jedné z knihoven mám ve třetí poličce odshora dětské knihy a šestá kniha zprava je moc krásný příběh Petra Horáčka "Modrý tučňák". Kouzelný příběh o přátelství, porozumění a o tom, jaké to je, být jiný - a přesto stejný.
V jiné knihovně to bude určitě kniha od manžela - a to bude výzva!
Tak to bude výzva. Ve třetí poličce odshora má žena duchovní literaturu.
Jinak se mi to jeví jako skvělý nápad. Tedy samozřejmě ne pro ty, kteří poslouchají jen audioknihy či užívají jen čtečku.
Text příspěvku byl upraven 18.11.24 v 08:55
Toto téma poskytuje docela volnost. Ale vzhledem k tomu, že většinou máme doma knížky pouze na poličkách nebo ve skříňkách, kde jsou dvě poličky nad sebou, tak doma moc na výběr není...
No, tak na Robina Hooda by asi normálně hned tak nedošlo... Může děkovat, že existuje Čtenářská výzva! :-)
Od shora: první police - knihy, druhá police - knihy, třetí police - cédéčka, čtvrtá police - knihy , pátá police - knihy, šestá police - knihy.
Tak tohle by mě ani ve snu nenapadlo. Budu muset sahnout do knihovny mojí mamky. To bude ale legrace. Už teď se opravdu těším na další témata.
Tak mi to vyšlo na knihu, která má 786 stran :D V jiných knihovnách už to sedělo na všechny přečtené a tato jediná ne. Ještě si to upravím o fakt, že s ní zahájím rok 2025. Ať je to slavnostní výkop :D
Co když čtu pouze ve čtečce a doma mám jedinou nuznou poličku knih :D to jsem asi v zadeli
Text příspěvku byl upraven 18.11.24 v 18:44
Není psáno, jak dlouho tam ta kniha má už ležet, takže třeba tam teprve přistane, protože já knihy občas přerovnávám :-).
Taky čtu knihy jen ve čtečce knih... mám Onyx s grafickými náhledy složek, ale ani tak to pravidlo moc aplikovat nejde, není tam tolik řádků ani položek na řádku, hned se to stránkuje :-)
Takže nejspíš zajedu k rodičům do staré knihovny a nejspíš tam v té třetí poličce odshora bude nějaké verneovka nebo detektivka od Francise, na které se práší už tak dvacet let, tipuju... (mamka už čte knihy taky jen ve čtečce, kde si snadno zvětší písmo a podsvítí si to...)
Nebo zajdu do knihovny a najdu takový regál a půjčím si, co tam na tom místě bude :-)
A nebo mě zachrání polička dětských knih doma. Je ve skříni s hračkami a dalšími věcmi a kupodivu je to v té skříni s hračkami zrovna třetí polička shora... ono není řečeno, že to má být v domácí "knihovně" (doma jsou fyzicky jen především dětské knihy a schované tak různě ve skříních spolu s desítkami stolních her...
Tak tohle bude docela zajímavé a hlavně ... No, pokud by to byla méně nacpaná knihovnička za mnou, pak mi vychází kuchařka Classic British, což nepůjde, poněvadž nevím o tom, že by vyšla i česky. Ta druhá knihovna je přecpaná knihami a navíc má v každém patře několik přihrádek. Která kniha je v ní šestá zprava je otázka :D
Super, v knihovně je spousta regálů s knihami, stačí si jen vybrat která mi bude vyhovovat :)
To je docela vtipné :-) Zdá se to být tak jednoduché... Jenže jsou lidi, kteří mají knihoven doma více, s mnoha regály - znám i takové, kteří mají dokonce v knihovnách i vícero řad knih za sebou: mají aspoň pestrý výběr :-) A jsou čtenáři, kteří čtou jen knihy elektronické. U nich mne napadá, že mohou zavítat do veřejné knihovny, kde je výběr větší, popř. do knihkupectví či antikvariátu, a knihy, které je zaujmou, si třeba pořídit :-) Já mám doma podstatně více knih, než mohu do regálů naskládat - kupí se mi na různých místech do jakýchsi improvizovaných pyramid :-) Navíc obsahy regálů často měním - beletrii dávám do oběhu a na její místo dávám knihy odborné, takže se jejich pozice mění... Ale určitě to ještě bude zajímavé :-)
Jé, to je vlastně taky super nápad zkusit si jít vybrat "šestou knihu zprava, ve třetí poličce odshora" do antikvariátu. A nebo třeba do knihkupectví... a někde má dostatek poliček třeba i místní knihobudka na zastávce, která se navíc často mění...
Vtipné téma. Takže vlastně dle vlastního výběru. Přerovnám knihovnu a nebudu muset lhát. (:-D)
Text příspěvku byl upraven 21.11.24 v 21:44
tak toto je veľmi milé ešte som sa asi s takouto témou v čitateľskej výzve nestretla :)
Zo srandy som sa pozrela aj ja a mám asi najbizarnejší výsledok: Prvé vydanie knihy, ktorú som napísala ja sama. :-) (V tretej poličke zhora mám akurát mnou napísané knihy).
Vložit příspěvek