Postava hledá autora - pomozte jí!
Za svůj čin by mohl získat (kdyby to byla reálná postava) ocenění Spravedlivý mezi národy.
Dívka, vyrůstající v rodině tyranského mlynáře, touží bojovat za nejkrásnější svět. Její starší sestry naleznou osvobození v manželství. Ona utíká do Prahy, aby pracovala jako ošetřovatelka v lazaretu
Ano, Magdalena Bilanská (Lenka) hledá M.Majerovou. Předávám štafetu.
Text příspěvku byl upraven 26.07.15 v 17:49
Štafetu přebírá maldá žena, značně citově a rozumově nevyrovnaná, která se svou budoucí tchýní dojede do jedné velké, pestré, jí nepochopitelné země a tam stropí skandál obrovských rozměrů. Jediný její rozmar uvede do pohybu síly, které už nejde zastavit.
Adéla Questedová hledá Edwarda Morgana Forstera?
Text příspěvku byl upraven 26.07.15 v 20:51
Trefa! Mohu tedy odjet do Indie a reader.007 převezme hlášení o pohřešovaných.
Dobrá dobrá: takže další pohřešovaná je osoba která je hlavní postavou a zároveň i autorkou a její hledání vůbec není snadné, neboť až do nedávného sporu si obě role přivlastnila jedna dosti známá autorka dětských knížek...
Nikdo nic? Tak tedy vězte, že autorka popisuje své zkušenosti zubařské asistentky na velice nepříjemném místě (ano, opravdu existují místa ještě nepříjemnější než samotná zubařská ordinace). V době kdy se vzpomínky odehrávají jí bylo pouhých 15 let.
furt nic? Autorka se na onom nepěkném místě setkala i s bratrem Oty Pavla - Jiřím se kterým po jistou dobu tvořili milostný pár...
No už jsem si myslela že tě budu muset přímo oslovit abys mne vysvobodila :-)
Pochopitelně správně, pokračuješ
binýsku, nikdo nehádá - tak dám aspoň spisovatele - kdo dá postavu, tak at pokračuje další hádankou....a se Zmatlíkovou by měla ta hooodně známá postava být bleška uhodnout
...předpokládám, že se jedná o Roarka Bradforda
Text příspěvku byl upraven 28.07.15 v 18:06
pokud mi to pajonek přenechal, tak jsem vymyslel tohle: Náš hrdina je kapitán, který hledá svého bratra, také kapitána, jenž před jedenácti lety zmizel i se svou lodí kdesi daleko na jihu, a to v románu docela jiného autora. Náš kapitán tedy hledá nejen bratra ale i "svého" autora. (pro pořádek připomínám, že oba bratři jsou zcela fiktivní postavy, ale oba romány jsou zcela skutečné).
Text příspěvku byl upraven 28.07.15 v 20:19
Nic? Nápověda 1): Na počátku příběhu loď našeho kapitána připlouvá na Kerguelenovy ostrovy.
a přidám ještě nápovědu2): O tom, že náš hrdina hledá svého bratra, dlouho nikdo neví. Cíl jeho plaveb do jižních moří není znám. Všichni totiž román, v němž se píše o bratrově zmizení, považují za fikci a netuší, že kapitánem z oné knihy je bratr našeho hrdiny.
Už jsem tady-kulhavý malíř hledá svého autora,který o něm napsal knihu pro mládež.
Vložit příspěvek