Postava hledá autora - pomozte jí!
Proč by Franz von Hipper zachraňoval britské námořníky? Ne, tenhle důstojník sloužil v obou světových válkách v královském loďstvu.
Zmíněná akce v norských vodách měla ve své době značnou publicitu. Asi o rok později se náš hrdina se svými torpédoborci zúčastnil velkého honu na nepřátelskou bitevní loď, jejíž zkáza se také stala senzací.
pajonek: De Gaulle nebyl "jeho veličenstvo" :-)
Text příspěvku byl upraven 24.07.15 v 22:49
pajonek: To vím, ale postava Tebou jmenované knížky sloužila v De Gaullově armádě, nikoliv v loďstvu Jiřího VI.
Text příspěvku byl upraven 24.07.15 v 22:52
Hubáček je správně. Znovu napovím: Ta zadržená loď, která vezla zajatce do Německa, se jmenovala Altmark.
Přiznám se, že knížku "Moře v plamenech" jsem zatím nečetl (určitě to napravím), tak jsem trochu gůglil...
Doufám že nebudu za to exkomunikován :)
Text příspěvku byl upraven 24.07.15 v 23:11
Dobrá, mám babu...Tedy nebude to "baba", koho budeme hledat, ale muž. Jeho jednou z největších zvláštností bylo, že byť se narodil jako Žid, vyznával od mládí až do pětapadesáti let proroka Mohameda. To podle toho, sloužil-li právě velkému emírovi, nebo katolickému králi. A jako Žid to dotáhl až na "flek" nejvyššího rádce španělského krále v oblasti financí...A také měl překrásnou dceru, jež se, žel Bohu, příliš zalíbila králi
Tak tedy: "Ty jseš starej Goliáš, ty nám houby uděláš", zapěl náš hrdina a zabrnkal při tom na harfu.
Jinak díky za tip na knihu.
Nové zadání:
Tato postava se z možná náhlého hnutí mysli postavila režimu, ale o její vzpouře se nikdo nedověděl. Jen jedna dívka a ta to nikdy neřekla.
Vložit příspěvek