Postava hledá autora - pomozte jí!
woodwarde, to je ono! Dáma s psíčkem asi tady není moc známá či oblíbená, když to tak dlouho trvalo, ale dočkala jsem se. Díky a pokračuj.
tolik chvály si nezaloužím, sprostě jsem to vygůglil na základě tvé nápovědy.
Nicméně: náš hrdina připlul do Livorna lodí, do hospody u Pont du Gard přijel na koni a do Paříže přicestoval v kočáře.
Tak opustíme klasiku a dáme si něco současného a přiměřeně československého, když už jsme na té databázi českých a slovenských knih i čtenářů:
Hledanou postavou je dítě, jehož rodiče emigrovali v naději, že žádný hnusný politický systém by nebyl tak hnusný, že by pak jejich dítěti zabránil jet za nimi. Ale byl a ponechal si to dítě jako rukojmí. A tak dítě žije u starých rodičů, čeká, kdy se shledá s rodiči, a když jednoho dne k tomu dojde, ucukne a odmítne s nimi, cizími jít. Zbastarděný režim dosáhl svého.
google to našel správně, ale to by mě v tomto případě vážně zajímalo, jaká slova mu byla zadána k hledání, že to našel. Jinak jméno knihy jsem ukryla do zadání, tak i to jistě bude odhaleno, že?
Tak tady je další: mladý muž namaloval tchoře, kterému nechutná paštika. Pak se vydal do pralesa bojovat s indiány.
Na tu válečnou výpravu se vydal z Crown Pointu jako příslušník elitní jednotky. Říkalo se jim harcovníci a na rozdíl od obyčejných červenokabátníků nosili zelené haleny.
je to samozřejmě Kingsley Amis. Ale dál už jenom hádám: Potíže s dívkami?
bane, babu má reader 007. já jsem uhád autora, jenže kromě egyptologů a šťastného jima jsem od něj nic nečet.
ani já ne, Jak na věc jsem sice začala, ale odložila "na potom". Pomohla mi místní evidence.
No ale abyste neřekli že se chci ulejvat, hádejte: můj hrdina navzdory svému původu velmi lne k módním výstřelkům, k jeho kladům lze přičíst že se za prokázané dobrodiní umí více než štědře revanšovat...
Ale vždyť je to hádanka pro malé dětí. Takový Rumcajs se tu ani neohřál
Vložit příspěvek