Postava hledá autora - pomozte jí!
slečna marplová hledá leonii swannovou? to asi číst nebudu.
Text příspěvku byl upraven 06.07.15 v 13:18
lékař, ateista a homosexuál skrývající své bezvěrectví i svou orientaci pod kněžským rouchem.
2.nápověda - náš lékař v Montpellier pomáhal s přípravou na přijímací pohovor ke studiu hlavnímu hrdinovi příběhu, druhorozenému synovi jistého barona z Périgordského kraje. Tento mladík potom také vystudoval medicínu.
Příběh v němž náš lékař vystupuje, je obsáhlou freskou náboženských válek ve Francii v šestnáctém století. Jeho mladý přítel z Périgordu se, často za velmi dobrodružných okolností, účastní mnoha významných historických událostí. Náš lékař jej v dopisech oslovuje "Mi fili", ačkoliv je jen o málo starší a rozhodně není jeho otcem.
Bohužel to není Petr Siorak, ale dílo i autora jsi trefila, ještě trochu bádej. Náš lékař prochází všemi díly kromě prvního. Zpočátku se věnuje jenom lékařskému řemeslu, ale časem ho unaví přetvářka a skryje své nedovolené sklony i svůj taktéž nedovolený ateismus pod sutanou kněze. Často dodává Siorakovi důležité informace o politickém dění, získané skrze svou příslušnost k církvi.
No dobrá, zdá se, že Merla tady nikdo nečte. Tak tedy hledaná postava se jmenuje Fogacer a babu má ten, kdo se ozve první.
Vygooglil jsem, že by Koko mohl hledat Lilian Jackson Braunovou - ale je to velmi bez záruky. zvířecí hrdinové opravdu nejsou můj šálek čaje.
Braunová píše o ľudskom detektívovi v ľudskom svete. Treba zadať do googla aj „otvírák“. Francis hľadá Akifa Pirincciho.
Já zde jenom podotýkám, že četba o zvířecích hrdinech mě opravdu neláká. Kipling je jenom jeden a ten už umřel.
Binysek, ja som podľa hádanky (prvého príspevku) zadala: detektivka přátelé otvírák. Inak, moja metóda je skúšať, skúšať, skúšať.
Zvieratko, ktoré nosí doma vyrobený klobúk zo slamy, stepuje a meno si dalo podľa etikety na konzerve, hľadá svojho autora.
Toto zvieratko je súčasťou klanu. Všetci členovia klanu majú mená podľa nápisov na plechovkách. Naučili sa totiž čítať skôr, než zistili, čo slová znamenajú.
A kruci... tak střelba naslepo: Koktejlová směs?
Nebo že by Sardinka?
Jo a jsou to krysy, pochopitelně...
Text příspěvku byl upraven 09.07.15 v 21:30
Takže co dál... a už to mám.
Moje hrdinka je nesmírně krásná, ctnostná, ovšem také mimořádně užvaněná osoba a právě ta její upřímnost ji dovede až ke konci který si zvolila i nezvolila.
Co takhle Emma s Jane Austen?
Text příspěvku byl upraven 11.07.15 v 21:05
On její autor se v těch osudem zkoušených postavách docela vyžíval. A většinou si za svůj neradostný osud mohli sami nějakou chybou kterou udělali v minulosti... U jiného autorova hrdiny to byla blbost kterou udělal v opilosti, u naší hledané hrdinky zase přílišná naivita a důvěřivost, později pak to, že neudržela jazyk za zuby...
Tess hledá pana Hardyho?
Reader007, kdybych zcela nečekaně měla pravdu, s tvým dovolením, bych přenechala babu prvnímu, kdo bude chtít pomoci svému sirotečkovi...
Text příspěvku byl upraven 12.07.15 v 14:10
Vložit příspěvek