Postava hledá autora - pomozte jí!
Indície by ještě byla, ale i tak jsem myslel, že už je to dost jasné.
Odpověď je mnohem snadnější, než snadná.
Ve středověku se roztrhl pytel podpor pro umělce, kteří vynikli, obzvláště malíři, díky zadavatelům jejich lidských podob.
Jednalo se o fantazie, protože v době, v níž se příběhy postav odehrávali, tak pochopitelně neexistovali žádné jiné možné záznamy, než ústní či písemné.
Postava je myslím jasná - sv. Petr, ale autor...otec a matka Svatého Petra?
SIENA, ano, správně.
Co se týče postavy.
A rodiče, to není předmětem otázky, ale autor.
Nechci se přít, ale co myslíte autorem, jestliže se jedná o skutečného, žijícího člověka?!?
Postava hledá autora - pomozte jí.
Takže postava už je. A kdo ji napsal, vše co konala, o to mi jde.
No tak to hledání nebude jednoznačné...
Jednak jsou to evangelisté (Nový Zákon), ale potom řada dalších autorů, např. již tady hodně zmiňovaný Henryk Sienkiewicz (Quo vadis)...to jste měl na mysli?
Text příspěvku byl upraven 30.09.13 v 19:33
Většinou se u Bible uvádí - autor neznámý.
Ve středověku se Bible, na základě rozhodnutí církve jedné, či více náhle upravila, a tahle Kralická bible je vlastně dodnes hlavní zdroj.
Ale historici, zaměření na tohle období přihlížejí i na artefakty, či i jiné evangelia, jako je třeba Jidášovo a pod.
No, ono je i rozdíl v tom jaké je desatero božích přikázání ve Starém zákonu, a jaké užívá římsko- katolická církev.
atd. atd.
Autoři jako H. Sienkiewicz apod., tak ti píšou historické romány, což je něco jiného, než práce historiků.
Takže SIENA, máte slovo, zadejte hádanku.
Já si říkala, že to určitě bude mít nějaký háček...neznámy:) Vidíte, to mě vůbec na mysl nepřišlo...takže je otázka, jestli mohu pokračovat...
No právě ta očekávání...:)
tak zkusím určitě něco jednoduchého:
- má hrdinka je sirotek, která v dětství projde hrůzným anglickým školním zařízením
- na prvním místě získá svou povahou náklonost zaměstnavatele a zdá se, že se konečně osud na naši hrdinku usměje...ale bohužel tajemství pána domu nezůstanou utajena:(
- nakonec se vše v dobré obrátí a naše neznámá se může vrátit ke své lásce a i přes jeho těžká postižení začnou spolu prožívat tu štastnější část svých životů
Text příspěvku byl upraven 30.09.13 v 20:28
A už se díky tobě holky šťastně našly:)
Zrovna nedávno jsem shlédla poslední filmové zpracování při svých zářijových cestách Praha - Brno - Praha...
Tak vzhůru do dalšího pátrání...
Text příspěvku byl upraven 30.09.13 v 20:40
Teda, že se tu zrovna o Janu poperou dva pánové:)
Bohužel Dudu byl o chvilku rychlejší...
Dám sem jednu rychlovku :-)
Zabili jste mi strejčka, tak dostanete přes držku :-)
Naše postava míří na Bělehrad.
Trpí silným revmatismem.
Zvieratká sa navzájom umývajú
Zvieratká sa navzájom sušia.
(žiadna deviácia nehrozí)
Jo, pardon, byla jsem chvíli v jiném vlákně. Tedy doplňuji: Josef Čapek, který měl bratra Karla.
Vložit příspěvek