Postava hledá autora - pomozte jí!
I mně se zdálo neuvěřitelné, že jsem věděla odpověď hned po přečtení :-).
Tak, hrdinka, původem ze stejné země jako autorka, utíká před vnucovaným sňatkem až do Francie.
Text příspěvku byl upraven 25.02.16 v 16:42
Není.
Autorka i hrdinka pochází ze země, kde se mluví jazykem, patřícím do skupiny slovanských jazyků.
Hrdinka nachází útočiště přímo na francouzském dvoře, u francouzské královny.
To by teoreticky mohla byt Eliska Premyslovna, jen nevim kdo by literarne ztvarnil jeji trampoty. Tipuji Vankovou...
Hrdinka utekla z Polska, francouzská královna, u které našla útočiště, pro změnu :-), také pochází z Polska.
binysek: Přihořívá, královna Marie Leszczyńská je správně.
Nevím proč, ale do češtiny byla přeložena pouze jedna autorčina kniha.
V názvu její knihy je jedna typicky mužská a jedna typicky ženská věc. Sice i žena může použít první věc v názvu, ale častěji je předmět používán muži.
Text příspěvku byl upraven 26.02.16 v 18:21
Asi jsem to našla: Afra hledá Halinu Poplawskou.
(kniha Kord na vějíři)
Text příspěvku byl upraven 26.02.16 v 18:20
shenandoah: Správně. Afru jsem si nechávala jako další nápovědu, je fajn, že jí není třeba.
Nechtěl být jedním z řady a tak se vydal do světa. Od ostatních se také odlišoval nápadným módním doplňkem. Kdo to tedy hledá svého autora?
není to náhodou Dvoukvítko s úžasným doplńkem - zavazadlem na nožičkách, hledající T. Pratchetta?
se omlouvám, mně tady do toho plácá synek rukou , jasně že Dvoukvítek, ale tak lehké by to asi nebylo ?
Text příspěvku byl upraven 26.02.16 v 20:18
Teoreticky by tím doplňkem mohl být i pověstný čistý ručník, věrný to průvodce stopaře...
A stafetovy kolik prebira mlady muz touzici po dobrodruzstvi, dokonce tak moc ze kvuli tomu utece z domova
To ja taky, ale nebyl to on :-)
Nas hrdina sice svuj utek take odrazil od anglickych brehu, ovsem Anglican to neni a je take o dost mladsi
Nic? Takže ještě prozradím že tatínek hrdiny je krejčí který sbalil rodinu a do Anglie si přijel přivydělat. I synáčka chtěl udržet při řemesle, ale ten se chytil na úplně jinou vějičku
:-)))) nemyslite Radovana? tak ten taky ne.
Tak posledni napoveda a to uz musite dat: hrdinovi zavonely (doslova) dalky jihoamerickeho kontinentu.
myslela som trochu staršieho - momentálne ma ružovučkú bustu niekde na východe - Vasila.
Vložit příspěvek