Postava hledá autora - pomozte jí!
No ja uz fakt nevim co by vam mohlo vic pomoci nez "vonave dalky". Pritom rovnych 107 mistnich registrovanych je ma v prectenych a skoro 50 v knihotece, tak to zas takovy orisek byt nemuze.
ty jo, no jo, dvacet let je dvacet let, to v hlavě nic nezůstane a to jsem četla všechny 3 díly snad třikrát,
Mám "výhodu" - nemohla jsem zapomenout, protože jsem Lovce nikdy nečetla. Jen o knize vím, že existuje a čeho se týká.
MarketaLore: a to se to vykourila i ta dejova kostra? Chudak Frantisek :-)
R.E.M. jsi na tahu
jen vím, že hledali orchideje a že tam bylo spoustu zvířátek. takže kompletně všechno.
Autora hledá postava, která přišla o rodiče, přesto se doma, ani ve světě neztratila. Umí si poradit (téměř) v každé situaci, sebejistě se pohybuje jak v nejvyšší společnosti, tak v blízkosti bitevního pole. .
Stařík umí kde co, ale neumí používat meč. "Moje" postava ano. Tato literární postava se setkala i se skutečnými panovníky, králi, šlechtici.
Setkala se i s českým králem. Přesněji, minimálně se dvěma českými a jedním budoucím králem.
Text příspěvku byl upraven 01.03.16 v 00:27
Není to muž, ale dívka/žena. Často se objevuje v ději, je velmi výraznou postavou, duchaplnou, ale, ač skvěle charakterizována, není hlavní postavou historické ságy.
Text příspěvku byl upraven 01.03.16 v 09:31
Postava se setkala s Janem Lucemburským, Karlem IV., ale také třeba s Petrarcou. Dokonce se stala básníkovým doprovodem, průvodcem a také ochráncem na společné cestě.
Prochází historickým románem - ságou. Hledá autorku.
Text příspěvku byl upraven 01.03.16 v 19:37
Autorka je správně. Teď už jen najít hledanou postavu, která je, myslím, vymyšlená. Nenašla jsem žádné prameny,potvrzující její skutečnou existenci.
Ještě jedna malinká nápověda: Otec jejího dítěte, stejného příjmení, byl skutečnou historickou postavou (našla jsem o něm informace z několika zdrojů). Zemřel mladý v jedné velmi známé bitvě spolu s českým králem.
Text příspěvku byl upraven 02.03.16 v 09:26
Tak to už se bude muset zapojit někdo jiný, ideálně nějaká čtenářka Vaňkové. Já z anotací vedlejší postavy nevyšťourám. Ačkoli mlhavě tuším, že oním padlým otcem by mohl být Jindřich z Rožmberka (Kresčak)?
Vložit příspěvek