Postava hledá autora - pomozte jí!
To mě tedy mrzí, že jsem vymyslela takovou složitou hádanku.. Další nápověda: je to milý a zajímavý příběh , přečtený za pár hodin, o malém klukovi bez rodičů, kouzelníkovi s pláštěm plným hvězd a velkém tajemství. Ale není to Harry Potter, i když to tak vypadá.-), ani nic v tomto stylu. Autor je především ilustrátorem knih.
binysek, a sežeň i i film vytvořený na motivy tohoto příběhu. Tuším před týdnem jej dávali v TV a moc jsem si to užila! Jmenuje se Hugo a jeho velký objev.
Verbula výborně, já nemám co dodat. Jen snad, že ta knížka opravdu stojí za to a ty obrázky jsou naprosto famozní. Taky jsem si díky tomuto vláknu sehnala na přečtení už pár knížek, které mě díky hádance a nápovědám zaujaly,
Tuto knihu jsem koupila v prvním českém vydání ve výprodeji za neuvěřitelných 80 Kč!
Moje hrdinka je dokladem toho, že nejen muži se raději ohlédnou za hezkou tvářičkou. Když jí její vyvolený k tomu ještě přidá dechberoucí dopisy a vyznání pod balkonem, je rozhodnuto. Ale nic není takové, jaké se zdá a nikdy nevíte, kdo se skrývá ve stínu.
Jedna vysoce vyspělá uživatelka DK mi právě v jiném diskuzním vlákně přes tyto stránky vzkázala:
"Koka: Já bych ti spíše doporučila zapracovat na znalostech ohledně chápání psaného textu. Očividně máš značné mezery."
Šla jsem do sebe a abych nějak upchala tu mezeru, se ptám:
Jak se jmenuje ta postava, která nás učí chápat psaný text a psal o ní velký český básník?
Upřesním, abych tady nedělala neplechu. Nehledáme jméno postavy, ale její "název" - obecné pojmenování. A ten veliký český básník byl jediným, který na svou velikost dostal ten "mezinárodní glejt", co ho tady mnozí tak zpochybňují.
Ano, ano, je to tak. Maminka, sice ne Seifertova, ale moje, mě učila chápat psaný text, i když to tak noblesně nenazývala, jednoduše řečeno byla ochotna hodiny si byla se mnou vyprávět, o čem jsem četla. Mé převyprávění knížky "Pepčo - huncút" je v naší rodině pověstné.
Das ist slovenský ekvivalent této knihy:
http://www.databazeknih.cz/knihy/pepanek-nezdara-27266
a to existuje v překladu do slovenštiny? nebos to přeložila jen tak pro rodinnou potřebu?
Samozrejme, existuje, a pred 50 rokmi som ešte nevedela prekladať do češtiny, tak som to mohla čítať len po slovensky.
Dôkaz o existencii slovenského vydania:
http://www.mestskakniznicabojnice.sk/katalog-knih/kniha.php?c=004541
A už som to vydanie aj vložila na DK. Snáď bude moderátorom schválené, keď nemá ISBN (ale zato má iné kvality :=))
Text příspěvku byl upraven 06.03.16 v 21:23
Přimlouvala bych se i za nějaký komentář k ní:)
Woodwarde, ujměte se prosím další postavy. Bez Vašeho nástřelu by nepřišla nápověda...
to nemůžu akceptovat. vy jste trefila autora. tak honem, vybalte to na nás!
To mě odnaučí zapojovat se do diskuzí...vzhledem k hodině to žádné vybalování vskutku nebude...
Jsem maminka ne "ledasjaké" ratolesti, která už den po narození botky prochodila. Ještě, že mám šikovného manžela, který nejen botky šije ale i řízením osudu se stal psancem. A nebyl by to můj synek, aby nechtěl tatínkovi pomáhat...Co vám mám dál povídat...Už se, kluci moji, stali v kraji legendou...
Text příspěvku byl upraven 06.03.16 v 22:17
Manka hledá Václava Čtvrtka, jestli už ne s křížkem po funuse, protože můj počítač je poněkud pomalejší..
Zvláštní postavička staršího věku, milá a přátelská, ale strašně nahluchlá, poněkud výstředně a nekonvenčně oblečená ( doplńky se hodí spíše do kulinářské sféry), hledá svou autorku.
Tato je skvěle zapsaná u dětí a teenagerů, umí psát pohádkově i tajuplně, její příběhy jsou poučné i úsměvné.
a te´d bych s dovolením šla spát, i když věřím, že to za chvíli rozluštíte.
Text příspěvku byl upraven 06.03.16 v 22:43
Mně to připomíná paní Láryfáry od Betty MacDonaldové, ale ruku do ohně bych za to nedal.
a to je dobře, protože bez ruky se špatně pracuje :-)
Tahle autorka byla v podstatě vrstevnice Betty MacDonaldové, ale narodila se o něco dříve a zemřela o něco později.
Byla to, co se týče těch kouzel, taková předchůdkyně J. Rowlingové, řekla bych, že ji v mnohém inspirovala.
Vložit příspěvek