Postava hledá autora - pomozte jí!
To bylo rychlé nalezení :=)
(Opravdu posílám každý svůj příspěvek pouze jednou. Proč se zobrazí dvojmo až trojmo, netuším.)
Text příspěvku byl upraven 20.10.24 v 15:59
Dám holkám vědět přes whatsapp, jak jsme s manželem zvládli první den po delším odloučení.
Jee, není to jedna z Gazel od Hartla?
Edit: Karolína
Text příspěvku byl upraven 20.10.24 v 19:58
Já to Heleně a Šárce vyřídím, že trefa. Ananas!
Text příspěvku byl upraven 20.10.24 v 22:03
Ananas!
Působím jako floutek, ale mám dobré srdce a je ve mně víc, než by se mohlo zdát. Ač patřím k místnímu patriciátu, mým přítelem se nečekaně stal proletář a anarchista. Sblížila nás moje služebná - jeho sestra.
Text příspěvku byl upraven 21.10.24 v 22:15
Národností jsem Němec, služebná i její bratr jsou Češi. Všichni žijeme v Oloumouci na sklonku 19. století.
První kniha série je o služebné a její obálku zdobí vlčí máky. Druhý díl je o ploretáři a na obalu knihy jsou čekanky. Moje kniha teprve vyjde, minulý týden oznámili její název, a budou na ní žluté krokusy.
Matěj to není. Hledá se hlavní postava připravovaného třetího dílu :-). Autorka je ovšem zcela správně.
Toho jsem se obávala:-)
Jsem Brit, o panictví jsem přišel se starší Němkou v poválečném Berlíně, potom jsem jejího ex-manžela rozřezal na kousky. Kdo jsem?
intuice říká že by to měl být předčítač...Michal by hledal Bernhard Schlinka...
Předčítač vím, že je film s Winslet, ale netuším, že je tam nějaké rozřezávání! Nicméně to není ono, ale hledaný název je také jednoslovný.
Mezi hledanou postavou a Němkou není až tak velký věkový rozdíl a oba jsou už dospělí.
Kromě sexu a rozřezávání je náš hrdina zapletený do špionáže, což jeho milostnému životu taky nepomůže.
Forsyth ne.
Autor ještě žije, ale dnes už není považován za šokujícího, jako v mladších letech. Nabývání sexuálních a špionážních zkušeností se překrývá a název může být vykládán oběma způsoby.
podle filmu jsem dohledala (neviděno, nečteno):
Nevinný Leonard Marnham Iana McEwana
Extrémní misantrop, který se prostřednictvím jednoho lidského mláděte chce pomstít všem lidem.
Vložit příspěvek