Postava hledá autora - pomozte jí!
...Mezi svými je samozvaný král - každý se ho bojí, s lidmi o má jinak - ublížili mu a jsou jeho věční nepřátelé.
Autora hledá členka pěveckého souboru, které nebylo povoleno vycestovat s ostatními na zájezd do Francie.
Chodí si na hřbitov popovídat se svou nebožkou a tam naváže přátelský vztah se záškolačkou. Komu se ten literární hrdina ztratil?
No ale tohle?! 609 přečtení, vysoké procento úspěšnosti, a odpověď nikde? :=)
Tak tedy napověda:
hledaný vdovec má takové starozákonné příjmení, ale dívka - zaškolačka, co se s ním potkává na hřbitově, jej - kvůli jeho až nemístné laskavosti - přezdívá takovou trochu nelichotivou přezdívkou, která je pak i součástí názvu knihy.
Manželský pár si nechal postavit krásnou a neobvyklou vilu, ale žili v ní pouze několik let.
Vynikající britský lodivod provedl "svou" holandskou loď nejhoršími nástrahami plavby na západ, především Magalhãesovým průlivem, aby ji dostal do cílové exotické země. Tam už zdaleka není prvním Evropanem, ale místním jezuitům je trnem v oku, prostě kacíř, a seznámení s místním jazykem, kulturou, tvrdou vojenskou politikou a zcela odlišným myšlením mu dá taky hodně zabrat.
opouštím dobité hořící město. Díky velkomyslnosti vítězů si smím vzít to nejcenějšší co mám.
Když jsem na zádech odnesl svého starého otce vítězové mi dovolili vrátit se a vzít si znovu to nejcenější, já si vzal penáty ...
Kdo jsem ?
( Jsem velkorysý a uznám jednoho ze dvou autorů )
na útěku se seznámí s královnou, která zakládá nové město,bohové a osud jejich lásce nepřejí a hrdina musí cestovat dál. Nešťastná královna spáchá sebevraždu.
Dohledala jsem, že zřejmě Aeneas hledá Vergilia.
(A penáti jsou domácí bůžci, to jsem taky netušila.)
Autora hledá vězeň, odsouzený na deset let pobytu v pracovním táboře na Sibiři.
Vložit příspěvek