Postava hledá autora - pomozte jí!
Takže pěkně celé: postava Atticus Finch, z knihy Jako zabít ptáčka (To Kill a Mockingbird) od Harper Leeové
Vynikající detektiv dokonale znalý místního prostředí se jménem slavného vojevůdce působící ale na druhém konci světa.
"Inu, není nad to, když děti poslouchají svých rodičů."
Autora hledá prostý chalupník, který při jisté příležitosti sdělil tuto moudrost velkému králi.
Eduard Bass - Klapzubova jedenáctka aneb Google najde všechno :D..nebo se to nesmí? ... i když myslím že jako malej jsem tuhle knihu četl tak asi neva :)
schválně jsem si přečetl tu danou pasáž...chalupník přítomen, jen krále nevidno...jsem zmaten :)
omlouvám se, nějak jsem si zafixoval, že to starej Klapzuba říkal v královské lóži ve Wembley jeho englickýmu veličenstvu. ale uhádls správně, máš babu.
hmmm nevím, no snad to tu nebylo (celý vlákno číst nebudu):
- mladý student zjistí že má velmi neobvyklou paranormální schopnost
- poté je kontaktován britskou tajnou službou a musí se postavit podobné organizaci z východního bloku
Tak nevím, Alex Rider od Anthony Horowitze - britský pubertální superšpion pomáhající britské i jiným spojeneckým výzvědným službám proti zloduchům na celém světe (ale paranormální vlastnost?) - to asi nebude...
juj to jsem nečekal hned po první nápovědě, chválně jsem to napsal tak aby to nešlo vygooglit :D
Harry Keogh od Briana Lumleyho je správně....a zdá se že je to teď na tobě :)
Tak já dám taky něco "snazšího": svého autora hledá chlapec, který nastoupí do špatné tramvaje a když uvidí jiného chlapce, kterak čte knihu, kterou dlouho poptává, netuší, že se mu změní život.
Děj knížky není zasazen do konkrétního období, ale tipovala bych spíše dobu poválečnou, klidně porevoluční. Odehrává se to u nás, ale město zmiňované není.
Ještě napovím, že hlavní hrdina má smysl pro fair play. Tím kniha začíná a de facto i končí.
Samá voda... Pajda byl přece z Pardubic :-).
Další nápověda: děj knihy se odehrává ve sportovním prostředí.
autor je Lubomír, přijmení Martina nevím a strejda google nepomůže, protože mám v práci omezený přístup:-), tak tu moji nahrávku na koš může proměnit někdo jiný, pokud je trváno na obou celých jménech
Vložit příspěvek