Postava hledá autora - pomozte jí!
Kdeže - hádanka by měla napovědět, že s hledanou postavou se ostatní postavy vlákna nemohou tak docela měřit...
Nebýt těch vlastností, které nesedí, tipoval bych Mrakoplaše s truhlou :-D
Tak ještě upřesním a rozšířím celou hádanku, aby to snad konečně nemalému počtu zde hádajících připomnělo, o kom je řeč:
Je krásný (každý to o něm říká a často se o něm i píše),
má komplikované a vznešené jméno (nepochází jen tak z Kotěhůlek),
běžně se pro něj používá krátká přezdívka (na kterou i občas slyší),
je chytrý a samostatný (o chlup víc, než se na daný typ postavy sluší),
má po boku jemnou společnici (ta je hlavně krásná a něžná),
málo "mluví", ale když je třeba, tak se jasně a hlasitě vyjadřuje k věci,
má rád dobré jídlo (servírují se mu samé pochoutky),
miluje knihy (vybere si a nechá si z nich číst)
a také záhady (o tom to celé také je).
A pokud by na to došlo, velice by se divil, kdyby právě on sám nebyl označen jako hlavní postava třech desítek knih (víc jich už naneštěstí nebude), ostatně z titulu jedné každé z nich je patrno, kdo je hlavní figurou.
Že by to byl siamský kocour Koko, který hledá Lilian J.Braun ?
("kočičí" detektivky s hlavní postavou Jimem Qwilleranem).
Ano, hledaný hlavní hrdina je kocour Kao K'o-Kung (Koko), jeho společnicí Yum Yum a jejich opatrovatelem Jim Qwilleran (hlavní postava z lidského pohledu)... Všechny vytvořila Lilian Jackson Braun (1913 - 2011) v sérii detektivek Kočka, která...
Biki je na řadě.
Tak něco lehčího: tulák-detektiv (víc neuvádím, pak už by to bylo superlehké) hledá svého autora. Kupodivu bylo zfilmováno zatím jen jediné dílo autora. .
Žiji v době Hárúna ar Rašída, můj otec je jedním z jeho emírů. Jsem mladičká dospívající princezna čekající na lásku. Která ale když přijde, velmi změní mou budoucnost princezny.
Text příspěvku byl upraven 08.05.16 v 23:04
Mohla by to být Šeherezáda z pohádek Tisíc a jedna noc, ale autor je anonymní...
Šeherezáda to není. Dám další indicii a pak se už prozradím. Má milovaná chůva slovanské národnosti kvůli mne opustila pohodlí paláce mého otce a následovala mě.
Text příspěvku byl upraven 09.05.16 v 09:39
Bývalá jeptiška se stala hrdinkou jedné ze dvou detektivních sérií autorky. Prosím pseudonym i pravé jméno autorky a civilní jméno (a od znalců i přijaté církevní, pokud je známo) hrdinky.
No řekl bych Syrell Rogovin Leahy alias Lee Harrisová. Postava pak Christine Bennetová a to její církevní nevím jistě, ale mám tušení na Francis (ale jistý si vážně nejsem).
Ano, hlavní hrdinka je bývalá sestra Edward Frances od Svatého Štépána, vlastním jménem Christine Bennettová, provdaná Brooksová (musela jsem dohledat).
Kubasino je na řadě.
Moje postava prochází pubertou a je součástí celé série knih (v novějších verzích už je hlavní postavou bratr a posléze syn). Jeho žívot provází v knihách samé peripetie a nesnáze, kdy provádí lumpárny, ale zároveň zažívá i první lásky. Jeho duchovním otcem-autorem je absolvent Harvardu a tak trochu rebel, zastánce absurdního humoru.
Autor mojí hledanou postavu nejen napsal, ale přímo "zakusil" , hezky nafotil a dokonce napsal pro ní pohádky, aby nezlobila ona, ani její čtenáři.
Tak já mám těch hlavních postav na hádání víc. :-)
Je jich víc než 2 a jsou nějakým zůsobem spojené. Do života jim zasáhne válka, i když projde tak nějak v pozadí milého a úsměvného příběhu o dospívání, přátelství, lásce, prohrách i vítězstvích.
Autorka jejich příběhy rozvedla více než ve dvou pokračováních.
Tak fajn začneme přihazovat. Nejstarší z hledaných osob, v době prvního seznámení s ní, není ani dvacet. Děj se odehrává daleko od českých luhů a hájů. Kniha je označována jako rodinná klasika.
Většina z Vás, stálic tohoto vlákna, ji četla. Jedna z hlavních postav má fantazii, bláznivé nápady a spisovatelské ambice. A teď už to musíte uhádnout i bez kouzelné formulky :-)
Vložit příspěvek